CONFESSIÓ DE L’EXPRESIDENT
Política 18/09/2014

Pujol compareixerà al Parlament el dia 26

Josep Gudiol
2 min

BarcelonaFinalment, el Parlament va fixar ahir la data per a la compareixença de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol per explicar-se sobre els diners que ell mateix va reconèixer haver tingut de manera irregular a Andorra durant 34 anys. Serà el divendres 26 de setembre a les 16 h. La decisió es va prendre ahir en una reunió conjunta dels portaveus dels grups de la comissió d’afers institucionals i la mesa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la comissió, Sergi Sabrià, va explicar que a l’expresident se li aplicarà el mètode habitual en les compareixences: hi haurà un discurs inicial de Pujol de 30 minuts, i després un torn de 10 minuts dels portaveus per presentar les seves preguntes i reflexions de manera agrupada. En acabat, Pujol tindrà temps il·limitat per respondre.

ICV-EUiA havia plantejat que el format de la compareixença fos tipus pregunta resposta amb cada portaveu, amb la possibilitat d’interpel·lar Pujol de manera individual i directa, cosa que, segons la formació ecosocialista, faria el debat més àgil. Per aprovar la proposta calia unanimitat, ja que no és el procediment que se sol utilitzar, i CiU s’hi va oposar. Sabrià, de tota manera, va assegurar que li plantejaria a l’expresident la petició d’ICV-EUiA per si la vol acceptar. Pujol compareix voluntàriament i no té per què intervenir o contestar les preguntes.

Reprovat pel Parlament

ICV-EUiA sí que va aconseguir, de bracet d’ERC, que el Parlament aprovés ahir una resolució sobre el cas Pujol en la qual, entre altres aspectes, es demana que el Parlament el reprovi. En la resolució s’emplaça també el Govern a personar-se “en les causes del cas en què la Generalitat surti perjudicada”. L’últim punt del document pretén que el Parlament declari “il·legítim” que les parts personades en el cas Pujol utilitzin el procés sobiranista “en benefici propi”.

D’altra banda, ahir l’expresident també va ser notícia perquè va renunciar a la Medalla d’Or de Tarragona després que l’hi demanés l’alcalde de la ciutat, el socialista Fèlix Ballesteros. Fa uns dies va fer el mateix amb la de Barcelona.

stats