CAS NÓOS
Política 22/05/2013

Torres aireja més draps bruts d'Urdangarin

Enric Borràs Abelló
2 min
Els correus privats fets públics per Torres han esquitxat la imatge del duc de Palma.

PalmaL'exsoci d'Iñaki Urdangarin, Diego Torres, ha aprofitat una petició del jutge José Castro per tornar a fer públics correus electrònics compromesos i amb contingut sexual del duc de Palma. A més de la informació que havia demanat Castro, l'advocat de Torres, Manuel González Peeters, li ha lliurat un escrit i una sèrie de documents, als quals ha tingut accés l'ARA, que són un nou episodi del serial de coacció i draps bruts en què intenta convertir el cas Nóos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutge havia demanat a Torres que donés tots els detalls de la reunió que els dos exdirigents de l'Instituto Nóos haurien fet al Palau de la Zarzuela amb el llavors president valencià, Francisco Camps, i l'alcaldessa de València, Rita Barberá. Ahir Peeters va respondre a la petició del jutge amb un escrit molt detallat en què explica que, tot i que d'entrada el seu client havia dit que l'havien feta el 24 de gener del 2004, en realitat s'hi hauria reunit el dia 29 d'aquell mateix mes i dóna tota mena de detalls de com els dos exsocis van arribar a l'aeroport del Prat, amb quin cotxe anaven, que no van haver de passar cap control policial per embarcar i com, a la reunió, van presentar al president i a l'alcaldessa el projecte dels que acabarien sent els tres Valencia Summit. Tres congressos d'un milió d'euros cada un que van pagar les administracions valencianes.

Una sola frase útil per al cas

Per justificar que la data de la reunió va ser el 29 de gener del 2004 Torres explica que després van volar a Andorra i inclou una sèrie de correus electrònics que haurien de donar suport als seus arguments. Entre aquests missatges destaca una conversa entre el duc de Palma i un altre home, J.R., en què el gendre del rei d'Espanya admet que veu difícil que es vegin el 29 perquè ha de ser a Madrid al matí i a Andorra a la tarda. És l'única frase que pot ser útil a la teòrica intenció de Torres per justificar la data de la reunió, però tot i això inclou tres correus electrònics més de la mateixa conversa en què els dos homes parlen de quedar i de mantenir relacions sexuals entre ells.

El conegut d'Urdangarin li envia un arxiu adjunt on li diu que hi ha una sèrie d'imatges, donant a entendre que són de contingut sexual, que li recorden una trobada anterior de tots dos. Tota la conversa és plena de referències sexuals i de bromes.

L'escrit que Peeters va lliurar al jutge no aporta gaire informació rellevant per al procés. Dóna detalls com que, quan els dos exsocis van arribar a la Zarzuela, Camps i Barberá ja hi eren i que el duc va dir que havia saludat el seu sogre. Tot i això els correus electrònics amb contingut sexual són un nou cop contra la imatge pública del duc de Palma, que s'afegeixen a correus anteriors que van comportar la retirada del nom "Ducs de Palma" de la rambla de la capital de les Illes Balears.

stats