CAS MILLET
Política 01/08/2012

El jutge demana concreció al Palau de la Música

El jutge del cas Millet dóna cinc dies al Palau de la Música per aclarir si renuncia a l'acció civil contra CDC. La institució va enviar una carta on afirmava que no constava l'existència de crèdits exigibles al partit.

Laura Díaz-roig
2 min
El secretari general de CDC, Oriol Pujol, va fer pública al Parlament la carta del Palau.

BARCELONA.Si el gest del Palau de la Música d'enviar un escrit al jutge assegurant que "no consta cap crèdit exigible" a CDC va obligar dimarts la junta de l'Orfeó a matisar que no s'estava exonerant la formació política, ahir va ser el jutge el que va demanar un aclariment. En una providència, el magistrat que investiga el cas Millet, Josep Maria Pijuan, dóna cinc dies a la institució cultural per manifestar "si renuncia o no expressament a l'acció civil respecte de CDC" en el suposat cas que s'acabin confirmant els indicis del presumpte finançament irregular de la formació política. Pijuan va imposar a CDC una fiança de 3,2 milions d'euros en considerar que hi ha indicis per declarar la formació responsable civil "a títol lucratiu".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El 27 de juliol, el secretari general dels nacionalistes, Oriol Pujol, va fer públic -durant la seva compareixença davant del Parlament per donar explicacions sobre la implicació de CDC en el cas- l'existència de la carta del Palau, en la qual, segons ell, asseguraven que no tenien res a exigir-los. Dilluns, i després d'una reunió extraordinària per abordar el tema, la junta de l'Orfeó va voler puntualitzar la informació i va "desmentir" que eximís de culpa el partit. Fonts de la institució van explicar que de moment, com que no existeixen "indicis de crèdits contra CDC", les seves demandes se centren en els principals imputats, l'expresident del Palau, Fèlix Millet, i la seva mà dreta, Jordi Montull. Malgrat això, queden a l'espera del desenvolupament de la instrucció.

Accions contra Colom

Ara el jutge, després de llegir l'escrit presentat pel Palau, els exigeix que en un màxim de cinc dies deixin clara aquesta qüestió, tant pel que fa referència a les accions civils contra CDC com a les que es derivin contra el membre de l'executiva de Convergència Àngel Colom. Colom va signar, el 19 de juliol, un acord amb el Palau per retornar els més de 75.000 euros que li va entregar Millet el setembre de l'any 2000 i que no van seguir "els tràmits estatutàriament establerts".

La carta del Palau va sorprendre alguns sectors, ja que, segons una de les últimes interlocutòries del jutge, les proves apunten que CDC hauria rebut fons de l'Associació Orfeó Català -per valor d'uns 2,3 milions d'euros- "a través d'entregues opaques en efectiu" fetes per Millet. A més, també hauria estat beneficiària "d'una desviació de fons" de 982.500 euros de la Fundació del Palau, vinculada a l'adjudicació d'obra pública a Ferrovial.

stats