Política 09/10/2015

De retirar el bust del rei a paralitzar desnonaments: les "males pràctiques" (segons el PP) dels "alcaldes radicals"

Els populars difonen un document en què classifiquen per categories com "atacs als símbols nacionals" o "odi i sectarisme" mesures dels ajuntaments de Barcelona, Badalona i València, entre d'altres

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
La primera pàgina del document que ha difós el PP per fer balanç de la gestió del primers 100 dies de "governs radicals". ARA

MadridEl PP ha difós aquest divendres un document en què enumera per categories que van d'"atacs als símbols nacionals" a "odi i sectarisme" les "males pràctiques", segons el punt de vista del partit, dels 100 primers dies "d'alcaldes radicals". Es tracta d'un document de 16 planes en què recull les iniciatives que han pres els ajuntaments de Barcelona, València, Madrid, Saragossa, Cadis, Badalona, Santiago de Compostel·la, la Corunya i Pamplona. Curiosament, l'estètica del document no té res a veure amb les que acostumen a difondre els populars i en cap lloc apareix el seu logotip. És a dir, es tracta d'un arxiu enviat pel PP però sense la seva firma.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSOE, que ha donat suport a alguns d'aquests consistoris, ha criticat que el PP es dediqui a fer balanç de la gestió dels municipis on no governi i que no expliqui què ha fet en els seus municipis. Repassem algunes de les mesures, classificades per categories:

Barcelona

  • Atac als símbols nacionals: "Retirar el bust del rei Joan Carles I del saló de plens" / "Permeten la col·locació d'una estelada (bandera inconstitucional) i tracten d'impedir que es col·loqui una bandera espanyola durant la celebració de la Mercè".
  • Desnonaments: "L'alcaldessa prové de la PAH".
  • Mala gestió i desprestigi institucional: "Rebaixa multes a la prostitució" / "Suspensió de les llicències per a nous hotels durant un any, ampliable a dos. Perjudici per a la reactivació econòmica de Barcelona" / "Disminueix la presència de Guàrdia Urbana durant la campanya turística de l'estiu".
  • Dèficit democràtic: "Proposar la unió de tramvies per la Diagonal, rebutjada per votació ciutadana".
  • Odi i sectarisme; sou i enxufisme: "Colau contracta a dit la parella del seu número dos sense passar per cap procés de selecció" / "Colau fitxa la seva parella com a assessor tot i que en aquesta ocasió la nòmina la pagarà Barcelona en Comú".

Badalona

  • Atac als símbols nacionals: "Investidura amb banderes independentistes i d'apropament dels presos d'ETA a la plaça" / "Retiren el retrat de Felip VI del saló de plens sense consultar-ho, a més, amb la resta de grups".
  • Desnonaments: "No aconsegueixen paralitzar els desnonaments" / "Permissivitat amb l'ocupació il·legal d'habitatges de la ciutat".
  • Mala gestió i desprestigi institucional: "Absència de control i d'interès per la neteja de la via pública" / "Es disparen els disturbis a la via pública".
  • Dèficit democràtic: "Dolors Sabater, alcaldessa amb 5 regidors; PP, amb 10, a l'oposició".
  • Odi i sectarisme; sou i enxufisme: "El regidor d'Hisenda publica una foto d'Albiol amb un tret al front i caracteritzat com si fos Hitler".

València

  • Atac als símbols nacionals: "No es mostra la bandera espanyola en alguns ajuntaments. La vicepresidenta Oltra diu que no hi és perquè s'està netejant" / "Empetiteixen la franja blava de la bandera valenciana de tal manera que es pot confondre amb la catalana".
  • Mala gestió i desprestigi institucional: "Ribó es posa escorta després de criticar-ho durant anys".
  • Dèficit democràtic: "Volen convertir el 9 d'octubre en la 'diada' del País Valencià".
  • Odi i sectarisme; sou i enxufisme: "Anuncien la prohibició d'espectacles amb animals".
Balanç dels primers 100 dies de gestió dels "governs radicals", segons el PP (PDF)
stats