Política 19/07/2012

La dreta mediàtica espanyola carrega contra les comunitats

J.r.
2 min

MADRID."Andalusia, les Canàries o Catalunya demostren que l'autonomia política s'ha convertit en un ariet contra l'interès nacional i en la coartada de la deslleialtat", afirmava l'editorial d'ahir del diari Abc , la referència mediàtica de la dreta monàrquica, i amb una forta influència sobre els sectors més conservadors del PP. El president del Congrés, Jesús Posada, es passejava ahir pels passadissos de la cambra baixa amb un exemplar d'aquest diari sota el braç.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De manera desacomplexada, la Brunete ha trobat en els governs autonòmics -al costat dels funcionaris- un dels bocs expiatoris de la crisi actual. Si durant la legislatura passada les autonomies (en bona mesura governades pel PP) servien de plataforma per atacar les polítiques del govern de José Luis Rodríguez Zapatero ara s'han convertit en l'objectiu d'aquesta premsa, sovint alimentada pel discurs centralista d'UPyD, amb un predicament cada cop més sonor a Madrid.

La Razón , el mitjà més progovernamental, titulava ahir a la portada que el govern espanyol ha donat 44.000 milions a les comunitats autònomes per evitar-ne la fallida. Al seu editorial - Seguir l'exemple del rei - deia, en referència a les comunitats: "Per això, ara els correspon complir estrictament amb l'objectiu de dèficit i oblidar la temptació de nous endeutaments i el recurs a la reivindicació i a l'oposició política que ens fa patir a tots". Un discurs molt semblant al que van fer ahir ministres i destacats dirigents del PP.

El Economista obria edició així: "Catalunya es nega a més ajustos tot i tenir vuit canals de televisió". El còmput prové de sumar quatre canals per les ones i quatre per internet. Lamentava que la Generalitat catalana no s'hagi plantejat privatitzar TV3 i ho contrastava amb l'ERO anunciat a Canal 9. L'ofensiva mediàtica està en marxa.

stats