Política 25/04/2014

Els socialistes s’ofereixen a Mas per pactar “grans temes” de país

S. G.
1 min

BarcelonaApartats des de fa mesos dels pactes majoritaris a favor de la consulta del 9-N, el PSC busca recuperar protagonisme a l’agenda central de la política catalana. Ahir ho va fer explícit el mateix Pere Navarro, que després de refer les converses amb el Govern per tancar acords com el de BCN World va estendre públicament la mà al president de la Generalitat, Artur Mas, per tancar acords “sobre grans temes de país”. Això sí, sempre que no facin referència a la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“En els grans temes de país, i com ha comprovat en les últimes setmanes, amb el PSC hi podrà comptar sempre per tirar endavant qüestions fonamentals per fer de Catalunya un indret amb més benestar i més oportunitats per a tothom”, va proclamar. Es referia, sobretot, a la negociació del nou model de finançament, però també de la futura llei electoral. I és que, segons Navarro, “Catalunya avança” quan CiU i PSC són capaços de dialogar i tancar acords.

Mas no va negar la col·laboració a Navarro, però sí que va advertir que en el cas del finançament és el govern espanyol qui ha de moure fitxa. “Si ho liderem nosaltres i fem la reclamació dels diners, automàticament es muntarà a tot Espanya una altra campanya anticatalana. És el que vostè vol?”, va respondre el president.

Navarro va intentar l’acostament però, a la vegada, el diputat Ferran Pedret, va acusar els experts del Consell Assessor per a la Transició Nacional de no ser “rigorosos”. Tot plegat, una actitud variable d’un partit que busca ressituar-se.

stats