Societat 25/08/2012

Gaspart no creu que la falta de transport danyi la imatge de BCN

Thais Gutiérrez
2 min

BARCELONA"La imatge de Barcelona està per sobre d'aquestes coses". Amb aquesta frase, Joan Gaspart, el president de Turisme de Barcelona, va tancar ahir la polèmica sobre el fet que milers de turistes que havien anat dijous a veure el partit del Barça es quedessin sense transport públic per tornar als seus allotjaments.

Molts visitants van aprofitar el fet que estaven de pas per la ciutat per anar a un partit que està fora de l'abonament dels socis del Barça i que es va omplir de turistes. La sorpresa per a ells va ser que, un cop acabat el partit, no hi havia servei de metro i els autobusos i taxis de la ciutat van quedar desbordats amb tanta gent. Tot i això, Gaspart va dir ahir, en declaracions a l'ARA, que "tampoc és una tragèdia". "És millor que aquest tipus de coses no passin, però no suposen un desprestigi per a la ciutat. Aquest fet es dóna també en altres ciutats europees i quan s'acaba el partit s'ha de caminar una estona", va explicar. Per al president de Turisme de Barcelona i expresident del Barça un fet així "no taca la imatge de la ciutat" perquè s'està fent "molt bona feina" i les xifres "ho demostren".

Per la seva banda, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, es va posicionar en la mateixa línia de Gaspart i va assegurar que el fet de deixar milers de turistes sense metro un cop va haver acabat el partit no perjudica la imatge de Barcelona, segons l'alcalde, tot i que sí que genera "incomoditats".

Tanmateix, Gaspart va criticar l'actitud de l'Ajuntament de la capital catalana. "Crec que el que va passar dijous va ser falta de previsió", va dir Gaspart explicant que "feia dies que se sabia que el partit acabaria més tard de la mitjanit". Segons el president de Turisme de Barcelona, "seria responsabilitat de l'Ajuntament de la ciutat donar resposta a aquesta situació".

stats