SEGURETAT
Societat 19/07/2012

Llibertat amb càrrecs per als cinc detinguts del 29-M a Sabadell

Ara
2 min
Pau Llonch, cantant del grup  At Versaris.

BARCELONA.Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir cinc persones pels aldarulls que es van produir a Sabadell durant la vaga general del 29 de març, fa gairebé quatre mesos. A la tarda, els cinc detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs. Se'ls acusa de delictes de desordres públics, coaccions i danys. Entre els joves detinguts hi havia el cantant del grup musical At Versaris, Pau Llonch, de 30 anys. Els altres quatre detinguts tenen entre 18 i 25 anys, i el més jove era menor d'edat quan es van produir els fets.

Llonch forma part del Moviment Popular de Sabadell, integrat per col·lectius de l'esquerra independentista, i és una persona molt coneguda a la ciutat vallesana. Això va fer que, tan bon punt es va saber la notícia de la detenció, una seixantena de persones es concentressin davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Sabadell. Un membre de la plataforma unitària Sabadell Lluitant, Carlos Torre, va denunciar "la nova política repressiva del conseller d'Interior Felip Puig i dels Mossos d'Esquadra" i va criticar que les detencions arribin "quan ja han passat uns quatre mesos dels fets".

Els cinc detinguts es van negar a declarar davant els Mossos d'Esquadra. El cantant Pau Llonch també va explicar, segons va recollir l'agència Efe, que l'havien detingut dos agents de paisà de la policia catalana quan sortia de casa per anar a treballar. Sempre segons la versió de Llonch, el detingut s'hauria passat set hores sense menjar.

El portaveu d'ICV-EUiA a la comissió d'Interior del Parlament, Jaume Bosch, va demanar la compareixença "urgent" del conseller d'Interior, Felip Puig, per explicar les detencions practicades ahir a Sabadell arran dels incidents de la vaga general. Bosch considera que el conseller ha d'informar sobre els criteris que està aplicant el departament d'Interior per continuar detenint persones quatre mesos després del 29-M.

stats