Societat 26/01/2013

Lourdes Vargas: "Els clients russos compren sense haver de contractar hipoteques"

Joan Serra
2 min

Els russos ja són el tercer col·lectiu que compra més habitatges a l'Estat (el 8% del total d'immobles adquirits per estrangers), segons les últimes dades del Consell General del Notariat. Lourdes Vargas, apoderada del grup immobiliari Costa Realty, està especialitzada en l'atenció a clients russos a la costa catalana.

Els inversors russos són bons clients del sector immobiliari.

Des del 1993 estan venint clients russos a l'Estat. En els últims tres anys, aquesta presència ha crescut aproximadament un 30%. També s'ha incrementat el valor de les inversions que fan, perquè és habitual que es tanquin operacions immobiliàries de quatre o cinc milions d'euros. Un 80% de les inversions dels clients russos són en immobles, tot i que també estan interessats en locals comercials. I compren per dos motius: tenir un habitatge els permet accedir al visat, amb el qual poden moure's per Europa, i alhora tenen el diner assegurat, perquè saben que comprar a la costa és una inversió estable. Barcelona i la costa són les seves preferències.

¿La crisi ha fet que els ciutadans russos encara estiguin més interessats a invertir a Catalunya?

Els preus en la compra d'habitatges ara són més raonables. Per als russos la crisi també ha estat una bona oportunitat. Hem atès clients que estan comprant edificis sencers, normalment són fons d'inversió russos. Els particulars poden comprar pisos des de 200.000 euros fins a cases importants ubicades a la Costa Brava, per exemple a s'Agaró, que poden ascendir fins als vuit o nou milions d'euros. Cases d'aquestes característiques se n'han venut recentment.

¿El sector prioritza aquests clients pel seu poder adquisitiu?

Abans als clients russos sempre els ateníem amb certes reserves. Ara el sector immobiliari té absoluta disponibilitat per fer negocis amb aquests compradors. El client rus, si li agrada un producte, el compra sense rumiar-s'ho gaire. I compren sense haver de contractar hipoteques, ja sigui un habitatge o un local comercial.

stats