CASTELLS
Societat 04/06/2012

Pluja d'èxits castellers

Els Capgrossos i la Vella dels Xiquets de Valls igualen els Castellers de Vilafranca en castells de nou descarregats. La Joves de Valls descarrega el primer set de vuit i la Jove tarragonina el quatre de vuit amb agulla.

Efren Garcia
2 min
Els Capgrossos de Mataró van descarregar en la diada d'aquest diumenge un 4 de 9 amb folre.

MATARÓAquesta setmana les colles fortes del món casteller han recuperat el protagonisme. Els Capgrossos de Mataró van estrenar el quatre de nou folrat aquest diumenge a casa, el primer que enlaira una colla enguany, i la Colla Vella dels Xiquets de Valls va completar tres noves construccions d'una sola tacada en la tradicional diada de la Selva del Camp. Si es té en compte que les colles que els acompanyaven se situen en la franja alta del món casteller, els aficionats al món casteller podrien pensar que res eclipsaria aquestes dues jornades. Però els èxits de la Colla Jove tarragonina i de la Joves vallenca al Vendrell tampoc van deixar indiferent ningú.

Els Capgrossos de Mataró van desfermar durant la jornada de diumenge un geni desconegut en ells. Van donar un cop de puny sobre la taula per descarregar d'una manera èpica i memorable el quatre de nou més matiner de la seva història. Van salvar les dificultats amb rauxa i van asserenar els nervis amb orgull. Van estrenar també un dos de vuit impecable i van tancar la jornada completant un total de setze pilars de quatre simultanis, tants com anys té la colla.

Els Minyons de Terrassa van seguir les seves passes de ben a prop. Van ajornar l'atac al tres de nou, però van estrenar un cinc de vuit de confiança. La tercera colla a plaça, els Castellers de Barcelona, van ensopegar amb el tres de vuit, però van reeixir en el quatre.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls segueix mostrant una projecció imparable. Després d'estrenar el cinc de vuit la setmana passada, diumenge a la tarda van posar la cirereta a la jornada castellera descarregant el tres de nou a la Selva del Camp. Com es tractés d'un joc d'il·lusionisme, els vallencs van posar sobre la taula tres asos, que van destapar a poc a poc, i van deixar el públic bocabadat. Els tres de nou, dos de vuit i pilar de sis es van sumar a la catedral rosada per arrodonir el pòquer de castells. Els Xiquets de Reus van sumar el segon tres de vuit al seu costat.

Molt més que castells de vuit

La diada del vuitanta-sisè aniversari dels Nens del Vendrell va competir com déu mana amb els Capgrossos i la Vella. Si bé cap colla va superar els vuit pisos, els castells que s'hi van alçar van ser de la màxima dificultat. La Colla Joves Xiquets de Valls va sorprendre amb dues grans estrenes. D'entrada, va completar el que durant els últims anys ha sigut el seu castell insígnia, el cinc de vuit, però la sorpresa va arribar en la segona ronda. Els vallencs van deixar de banda els prejudicis de la zona tradicional i van portar a plaça per primer cop en la seva història el set de vuit. Per la seva banda, la Colla Jove Xiquets de Tarragona no va voler ser menys. Va aprofitar la diada castellera com cal per repetir el dos de vuit folrat i per completar el quatre de vuit amb agulla més matiner del seu historial: mai l'havien descarregat abans de l'agost.

stats