PROJECTE POLÈMIC
Societat 14/06/2013

Rasquera enterra la plantació de cànnabis

Ara
1 min

Barcelona.L'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, va fer efectiva ahir al vespre la seva promesa de deixar el consistori. Amb el seu adéu, va anunciar, queda enterrat el projecte anticrisi basat a promoure una plantació de cànnabis.

Segons Pellisa -que donarà pas al càrrec a la segona tinent d'alcalde, Dolors Subirats-, la iniciativa de la plantació era "inviable" no només per la resolució en contra del jutjat contenciós administratiu, sinó també perquè no va aconseguir el suport suficient dels veïns. "Un projecte d'aquest tipus necessita grans majories, i gestionar emocionalment que havíem obtingut un 57% dels suports va ser molt complicat", va explicar ahir, i va assegurar que l'última maniobra legal que intentarà el consistori serà interposar un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la decisió d'invalidar tant la creació de l'empresa municipal que havia d'emparar el projecte com l'acord amb l'Associació Barcelonesa Cannàbica d'Autoconsum, que havia de gestionar la plantació. Aquest recurs l'assumirà el nou equip de govern, tot i que "sense gaires esperances".

Pellisa confia que la resolució del TSJC creï "jurisprudència" que es pugui aprofitar des d'un punt de vista polític per iniciar un procés que porti el debat sobre el cànnabis i el desenvolupament rural més enllà de la pròpia idea de la plantació.

stats