CONSUM
Societat 07/01/2011

Rebaixes a punt, amb un 30% de descompte

Thaïs Gutiérrez
1 min

BarcelonaLes rebaixes d'hivern ja són aquí. Els 30.000 establiments de Catalunya que hi participen s'afanyaven ahir a substituir els aparadors de Nadal i etiquetar totes les peces que des d'avui i fins al 6 de març estaran rebaixades, majoritàriament. Es preveu que els catalans gastin de mitjana uns 200 euros, segons les previsions de la Confederació de Comerç de Catalunya.

La Federació d'Usuaris i Consumidors Independents (FUCI) ha fet uns càlculs força més austers i espera que els catalans es gastin uns 95 euros de mitjana, mentre que a tot l'Estat la despesa serà de 85 euros, un 10,5% menys que l'any passat.

Els descomptes inicials als comerços catalans seran del 30% i els comerciants, satisfets en general de la campanya de Nadal, esperen bons resultats durant les rebaixes. Com ja és habitual, les organitzacions de consumidors i els responsables de Consum de la Generalitat han recordat als ciutadans que a les etiquetes dels productes hi ha de constar el preu normal i el rebaixat. També han advertit que els descomptes no han de repercutir en la qualitat dels productes i han animat els ciutadans a denunciar les irregularitats, que es donen sobretot amb les devolucions, ja que moltes botigues no les admeten. La Unió de Consumidors d'Espanya (UCE) ha recordat que els compradors tenen dret a tornar sempre un producte, sigui o no època de rebaixes, i que li tornin els diners sempre i quan el producte estigui trencat, fet malbé o sigui defectuós.

Els establiments comercials podran obrir el proper diumenge, 9 de gener, ja que és un dels vuit festius autoritzats per Comerç durant l'any 2011. Es calcula que la facturació d'aquestes rebaixes arribarà als 4 milions d'euros.

stats