SANITAT
Societat 20/07/2013

Les lesbianes, sense reproducció assistida pública

Iu Andrés
1 min
Sanitat preveu endurir l'accés de les lesbianes a la maternitat.

Barcelona.Les lesbianes no es podran sotmetre a tractaments de fertilitat amb finançament públic, segons es desprèn d'un esborrany que el ministeri de Sanitat ha presentat al grup de treball del Consell Interterritorial de Salut, que s'ha de celebrar dimarts.

Un portaveu va admetre ahir que el ministeri pretén acotar l'accés a aquests tractaments i que el "finançament públic només ha de cobrir els casos terapèutics i de prevenció". El portaveu va reconèixer que la mesura no agradaria al col·lectiu de lesbianes i va argumentar que "el seu cas no és terapèutic" i que "la sanitat pública ha de prioritzar". El ministeri nega que hi hagi motius ideològics i assegura que una dona lesbiana amb problemes de fertilitat podrà acollir-se a la reproducció assistida pública.

No obstant això, segons fonts que han tingut accés a l'esborrany, el text només preveu la cobertura pública per a parelles entre un home i una dona i, fins i tot, exigeix certs requisits per a les parelles de les dones que rebin tractament. Per tant, les lesbianes o les dones sense parella amb problemes de fertilitat també podrien quedar excloses del finançament públic.

El portaveu del ministeri no va confirmar aquesta circumstància i va insistir que el text "no fa referència a criteris personals ni ideològics" i que l'esborrany encara no és definitiu.

stats