HOMICIDI A BARCELONA
Societat 08/04/2013

Una mare mata els seus dos fills al Carmel

La dona està detinguda i una veïna afirma que la família estava a punt de ser desnonada

S. Sánchez / S. Barroso
2 min
AGITACIÓ VEÏNAL 
 El succés va trasbalsar molts veïns que van acudir davant del domicili, uns baixos de la plaça Pastrana de Barcelona,  al Carmel.

BarcelonaParricidi doble a Barcelona, al barri del Carmel. Una mare va matar ahir al vespre els seus dos fills, una nena d'uns 11 anys i un nen d'uns 9 anys. La dona està detinguda i els Mossos d'Esquadra investiguen el cas. No queda clar el mòbil dels fets, però els veïns parlaven d'ahir de problemes de la dona amb el seu marit i la veïna de dalt assegurava que la família estava a punt de ser desnonada.

Les primeres informacions sobre la mecànica del crim indiquen que els nens podrien haver estat ofegats a la banyera. Tanmateix, els investigadors esperen els resultats de l'autòpsia. Alguns indicis apunten que la causa de la mort podria haver estat una altra. No es descarta la possibilitat que la dona matés les criatures d'una altra manera i que després les hagués ficat a la banyera.

El pare, retenint la mare

El succés va trasbalsar ahir al vespre la plaça Pastrana, del barri del Carmel. Molts veïns van anar acudint davant del número 1 de la plaça, als baixos on vivia la família.

Eren dos quarts de nou del vespre quan la veïna María del Carmen Jiménez arribava a la plaça amb moto. Segons explicava poc després a la premsa, quan ja havia transcendit el doble crim, es va troba la parella al vestíbul de l'escala, amb la porta oberta. Segons Jiménez i el seu marit, José Pargaño, que van ser els que van avisar la policia, el pare de les víctimes retenia la seva dona, que semblava "embogida". "Ella cridava que volia anar al lavabo i ell s'hi negava, li deia que no perquè creia que volia suïcidar-se", explicaven Jiménez i Pargaño.

Pocs minuts després van arribar els Mossos d'Esquadra, que van entrar al pis de la família i van trobar-hi els dos nens morts. A partir d'aquí va començar la investigació.

Al carrer l'agitació dels veïns anava creixent. Asseguraven que la parella tenia problemes. Pargaño, com Jiménez i un altre veí, Juan Cruz, afirmaven que Rina M., la dona detinguda, necessitava l'ajuda d'entitats com Càritas.

La veïna Cristina Muniesa va ser la més concreta. Va explicar que acabava de parlar amb el propietari del pis, que estava "consternat perquè tenien una ordre de desnonament per al dia 24 d'abril però que ell hi estava negociant per donar-los facilitats".

La investigació policial i judicial haurà d'aclarir ara què passava en aquesta família i que ha portat Rina a matar els seus dos fills.

stats