Societat 12/06/2012

"Tinc por de no poder entrar a la carrera que he escollit"

Laura Díaz-roig
2 min
La Marta vol estudiar medicina.

BARCELONAHan anat sempre junts a l'escola i admeten que el pas a la universitat els fa "por", encara que tenen molt clar el que volen estudiar. "Sempre he volgut fer medicina, però ara tinc por de no poder entrar-hi", diu Marta Campos, que, com Adrià Carnedero i Núria Becerra, avui comença la selectivitat. Tots tres han estudiat des de petits a l'escola IPSE i ara s'han preparat junts, primer per als exàmens finals i des de fa un mes per a la selectivitat. El dia 9 van acabar el curs i des d'aleshores han alternat algunes classes especials per a la selectivitat al seu mateix centre -on han practicat amb exàmens d'altres anys- amb sessions d'estudi en alguna casa. "Les biblioteques ara estan molt plenes i si arribes cinc minuts tard ja no hi ha lloc. Hem intentat aprofitar les cases on no hi són els pares", diu la Marta, que és la que està més nerviosa. Explica que ha pensat diverses opcions per si no aconsegueix la nota, que està per sobre de l'11. "És una nota molt alta i, si no hi arribo, començaré infermeria o ciències biomèdiques per després poder canviar-me a medicina", diu. La Núria i l'Adrià també ho tenen molt clar des d'abans de començar el batxillerat: ella vol estudiat dret -si pot ser a la Universitat Pompeu Fabra-, i ell vol fer enginyeria aeroespacial a Terrassa. "Sempre m'ha agradat molt la física i tinc curiositat pels avions", explica l'Adrià, que diu que no li preocupen els exàmens sinó saber si podrà o no estudiar el que vol.

Després de tants anys junts, a tots tres els fa por arribar sols a la universitat "i no conèixer ningú". Tot i així, coincideixen que sobretot ara mateix tenen moltes ganes d'acabar. "Fa molts anys que estudiem", diu la Núria, que explica que li fa pena marxar de l'IPSE. "A l'escola tothom et coneix i ja saps com avaluen els professors", lamenta.

L'últim esforç abans de l'examen

Expliquen que ahir a la tarda ja no van poder estudiar i van decidir anar a prendre l'aire "per intentar no pensar". "Després de tants dies arriba un moment que ja no entra res, i ens van dir que just abans de l'examen val més no estudiar", assegura la Marta. No tenen trucs per no estar nerviosos, però l'Adrià confessa que de vegades canta per tranquil·litzar-se i la Marta fa respiracions profundes.

stats