BARCELONA
Societat 18/07/2012

Les prostitutes evitaran les multes si assisteixen a cursos

Maria Ortega
1 min
Barcelona sancionarà, sense avís previ, la negociació de serveis sexuals al carrer.

BARCELONA.L'Ajuntament de Barcelona ja ha acabat de definir la manera de fer extensiva al conjunt de la ciutat la prohibició d'oferir o sol·licitar serveis sexuals. La modificació de l'ordenança de convivència que s'aprova avui a la comissió municipal de presidència ha incrementat les sancions a què s'exposen els clients i, en canvi, ofereix una via per eximir de multa les prostitutes. Podran evitar la sanció econòmica si s'inscriuen als programes i serveis que presta l'Atenció Integral de Treball Sexual (ABITS), que aquest any ha vist incrementat el seu pressupost un 67%. Commutaran, doncs, la multa per programes de reinserció. Les prostitutes que s'agafin a aquesta opció hauran de demostrar el compromís de seguir els programes, tal com concretaven ahir fonts municipals. Es tracta d'una opció que l'equip de govern ha negociat amb el PP.

La modificació dels articles 39 i 40 de l'ordenança que s'aprova avui també inclou, de fet, un enduriment de les sancions que hauran de pagar les persones que sol·licitin serveis sexuals al carrer (multes de 100 a 300 euros). I la sanció serà més severa si la negociació es produeix a menys de 200 metres d'un centre escolar (de 300 a 750 euros).

El canvi normatiu elimina, a més, l'avís previ que els agents donaven fins ara abans de multar. Es preveuen sancions d'entre 1.000 i 1.500 euros per a les persones que facin activitats de promoció, així com la negociació de serveis sexuals per part de clients potencials.

El fet de mantenir relacions sexuals en qualsevol punt de l'espai públic se sancionarà amb multes d'entre 1.500 i 3.000 euros. Les prostitutes, però, tindran l'opció de substituir les multes per programes de reinserció.

stats