Societat 22/12/2010

Abans del cap de setmana sortirà el sol, però baixaran les temperatures

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaEl mal temps d'aquests dies no continuarà per Nadal. El paraigua es farà indispensable tot avui i encara demà en algunes comarques, però divendres un forta tramuntanada s'endurà les borrasques. Entrarà l'anticicló que farà que Nadal i Sant Esteve siguin dies assolellats, però això sí, la nit de Nadal serà freda, amb temperatures sota zero al Pirineu i a força comarques interiors. Podem notar 5 o 6 graus menys que les nits anteriors.

Durant el cap de setmana les temperatures s'enfilaran bastant, per Sant Esteve al migdia ja s'estarà molt més bé, i els que tinguin vacances durant l'última setmana de l'any probablement gaudiran de temperatures molt suaus. Si no canvien molt les coses, dilluns i dimarts, i ho podríem allargar fins dimecres, de la setmana que ve, seran dies bastant tranquils, amb sol, i això sí, bancs de boira espessos a l'interior. A alta muntanya les temperatures se situaran sobre zero. Abans que s'acabi l'any arribarien alguns canvis però ja són pronòstics a massa llarg termini per parlar-ne amb propietat.

Neu i gel a Europa

A Europa la situació no es normalitzarà del tot. A les illes Britàniques no es preveu que hi torni a nevar amb força, però ben bé fins diumenge el fred serà molt intens, i la neu i el gel acumulats dels últims dies no es fondran fàcilment. Tampoc el fred marxarà durant el cap de setmana a París, on el termòmetre es mantindrà sota zero, i a Berlín fins i tot hi continuarà nevant. De totes maneres, segons el president de l'Associació Catalana d'Agències de Viatges, Francesc Carnerero, el major nombre de desplaçaments es produirà un cop passats els dos dies festius, i en aquest moment sí que les temperatures probablement ja seran molt més normals, a Londres i en altres ciuats com Amsterdam, Brussel·les o Frankfurt.

stats