Cara a cara
Cultura 04/01/2013

Isaki Lacuesta entrevista Albert Pla

Si heu llegit la primera entrevista ja sabeu com funciona el Cara a Cara del 'Play'. Ara és el cineasta gironí qui entrevista el cantautor de Sabadell

2 min
ALBERT PLA ISAKI LACUESTA Entrevista

I.L. |Com que més d'una vegada he vist altres companys responent a entrevistes en nom teu: qui ets avui? Qui respon a l'entrevista aquesta vegada?

A.P. | He, he, doncs avui faré una excepció. Seré jo durant deu preguntetes.

Com va ser que vas agafar una guitarra per primer cop?

Gener del 1978, nevava, li vaig agafar la guitarra a ma germana, li vaig arrencar les cordes per lligar un munt de soldadets de plàstic, els vaig untar amb gasolina i els vaig tirar a la banyera. La bronca va ser monumental.

Recordes de què anava la primera cançó que vas escriure?

Sí, va ser La platja. La vaig escriure en un full. La vaig tirar a les escombraries i l'endemà, per art de màgia, la cançó va aparèixer dins la bústia de casa d'un amic meu. Llavors vaig decidir ser cantant.

A la filmació de Murieron

No vull posar-me en els embolics que et poses tu. La meva vida és tranquil·la.

Vaig sentir dir a en Paco de Lucía que l'Stravinski assegurava que segons en Debussy els genis no s'inspiraven, sinó que robaven directament. Què em recomanes que et robi?

La motoserra.

Si ara els entrevistats ja hem de fer fins i tot les preguntes, creus que el periodisme té alguna possibilitat de sobreviure?

Periodistes, cantants, vagos y maleantes .

Com es deia aquell cantant mexicà tan bo que em vas recomanar una vegada?

Leo Maslíah. I era de l'Uruguai.

A part del diari Sport

Sens dubte els gols del Sotil i el Marcial. Encara no existia l' Sport, però ja existia la poesia.

Quina escena t'agradaria que rodéssim el pròxim cop? On? Amb quin actor o actriu o fins i tot ésser real? I amb quina música?

Amb tu i la Isabel. Amb tu i la Isabel. Amb tu i la Isabel.

I per acabar, la pregunta més important per mirar d'entendre de debò el nostre entrevistat: què està cuinant ara mateix l'Albert, mentre tu, amic anònim, respons?

Gelatina de marialluïsa amb cireretes d'arboç. És complicat això de tractar les cireretes d'arboç... Però ho aconseguiré.

Albert Pla entrevista Isaki Lacuesta

stats