Diumenge Ara Tu 27/05/2012

Consells per a l'ús de webs de salut i adreces d'interès

El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona fa les següents recomanacions

Lara Bonilla
2 min

Actitud vigilant

Desconfiar de les webs amb missatges confusos, cures miraculoses o veritats a mitges. També dels productes amb "ingredients secrets" o "infal·libles", així com de les promocions especials o rebaixes pel tractament.

Compra de medecines

Està prohibit adquirir per internet medicaments que necessitin recepta mèdica, i per a la resta les autoritats sanitàries tampoc ho recomanen perquè hi ha molts fraus.

Garanties

Quan visitem una web amb informació sanitària hauríem de poder respondre a les següents preguntes: Qui són els responsables de la web? Quin és la font original de la informació? Està actualitzada?

Qui finança la web?

Privacitat de dades

Abans d'oferir informació personal o sobre la pròpia salut cal conèixer i comprendre adequadament quina serà la utilització que es farà de les dades.

Algunes webs d'interès són les següents:

Web Mèdica Acreditada

Miquel Àngel Mayer recomana que el primer contacte amb portals de salut es faci a través de Web Mèdica Acreditada, on l'usuari trobarà un buscador de pàgines fiables.

Canal Salut

És el canal de salut de la Generalitat, on, a més d'informació útil, trobarem consells d'hàbits de vida saludable i canals temàtics.

Organització Mundial de la Salut

A la pàgina web de l'Organització Mundial de la Salut trobarem un llistat de temes de salut, informació sobre malalties i medicaments.

Xarxa social de salut Vivu

És una xarxa social de salut a internet que permet compartir i rebre informació sobre salut, professionals, donar i rebre consells i compartir experiències.

Institut del Càncer

Ofereix informació sobre els tipus de càncer, els últims avenços, tractaments i recursos de suport.

Fundació del Cor

Informació sobre malalties cardiovasculars, factors de risc i respostes dels experts.

stats