Diumenge Ara Tu 02/06/2013

Plans de futur... proper

Ada Parellada
2 min
Plans de futur... proper

La imaginació del Màrius Serra és desbordant, no només amb els mots encreuats, l' Enigmàrius a la ràdio, les xerrades que fa i les novel·les que escriu, sinó també amb la manera que s'ha empescat per fer-nos saber on el trobarem presentant la seva darrera novel·la, Plans de futur , guardonada amb el premi Sant Jordi, i que l'està portant de gira per tot Catalunya.

Heu d'entrar a la seva web (www.mariusserra.net/on-es-en-ferri) i trobar el Ferri o descobrir la solució de la pista escrita, per saber en quina localitat farà cap aquest magnífic escriptor. El Ferri és el nen de la coberta del llibre i es fa fonedís en una fotografia de la web. Jo penso que el Màrius ens planteja aquesta mena de gimcana perquè és juganer de naixement, però també perquè ens vol transmetre que en tot hi ha d'haver un esforç, com una metàfora de la vida de Ferran Sunyer, el protagonista de la història. Nosaltres veiem només uns ulls immensos d'un nen inquiet i el Màrius, en la seva novel·la, ens descobreix la immensitat de l'ésser humà que va esdevenir un dels matemàtics més importants de l'època, malgrat totes les limitacions físiques a què la seva tetraplegia el sotmetia i totes les inconveniències que va trobar en la universitat franquista.

Tot i que al Màrius no li cal ni una lletra de la paraula promoció per omplir la sala de les presentacions de bat a bat, jo no em perdria l'oportunitat de coneixe'l personalment i aniria a la que farà el dia 5 de juny a "La localitat columbòfila que té uns futbolers més gramaticals". No patiu si no sou de la veta enigmística, perquè al final s'apiada de nosaltres i ens confessa que el trobareu a Santa Coloma de Gramenet. La presentació serà a la Llibreria Carrer Major, a les set de la tarda.

stats