Publicitat
Publicitat

LA RECEPTA DE JORDI CRUZ

Jordi Cruz, 33 anys, és el xef del restaurant Àbac, 2 estrelles, i de l’Angle, 1 estrella

 


Terra de galetes, xocolata, cafè, plàtan, cacau i bourbon

Ingredients:

Gelat de xocolata

200 g de galetes cruixents caramel·litzades

25 g de cacau en pols

1 plàtan madur

1 dl de bourbon

50 g de mel

1 taronja

50 ml d’aigua

50 g de mantega

30 g de cafè

15 g de sucre


Elaboració

Aixafem les galetes amb un corró entre dos papers antiadherents fins que agafin una textura similar a la terra natural. Hi afegim el cacau i ho reservem en un recipient hermètic. En una cassola, caramel·litzem la mel. Hi afegim l’aigua i fem que bulli. Un cop fora del foc, hi afegim el bourbon, i deixem que s’evapori l’alcohol. Ho reduïm de nou fins que sembli que tingui un gust intens i una textura una mica densa. Hi fiquem el plàtan tallat a daus i ho deixem macerar. Fem cafè i hi afegim el sucre. Un cop tebi, el barregem amb la mantega i ho treballem lleugerament fins que s’integrin els dos elements. Si ens queda una mica líquid, deixem que recuperi la textura a la nevera.Per acabar, cobrim els daus de plàtan amb cullerades de mantega de cafè i, després, amb la terra de galeta i cacau. Hi afegim un pessic de pell de taronja ratllada i ho acabem amb una bona cullerada de gelat de xocolata. 


Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT