DISSENY
Diumenge Ara Tu 29/07/2012

Radiografia d'una maleta compacta

Estratègies per preparar l'equipatge i superar sense problemes els controls de l'aeroport

Belén Ginart
3 min
Maleta

Aeroport del Prat, 9 de juliol del 2005. L'aleshores president del Barça, Joan Laporta, veu amb desesperació com l'arc de seguretat del control policial es resisteix a deixar-lo passar. Enfadat, acaba traient-se tota la roba tret dels calçotets. Vol demostrar que no amaga res sospitós sota la indumentària malgrat que els detectors no deixin d'emetre senyals d'alarma. Uns anys més tard, l'eurodiputat Ignasi Guardans se les haurà amb l'autoritat aeroportuària quan li exigeixin que es tregui les sabates en una decisió que considera arbitrària. Res de nou. Només alguns exemples del calvari que pot suposar l'accés a l'àrea d'embarcament d'un aeroport.

Sovint les conseqüències són menys notòries, però igualment doloroses: flascons de perfum que han de ser abandonats perquè l'envàs supera els 100 ml autoritzats, cremes corporals caríssimes llençades... Per no parlar dels tallaungles i les tisoretes ficats amb descuit dins la bossa de mà que no arribaran a volar mai.

Des de l'11-S cal més paciència per afrontar el zel a l'aeroport. No s'hi pot fer gran cosa, però sí que es pot prevenir a l'hora de preparar l'equipatge. Fer-ho amb bon criteri pot estalviar temps i més d'un disgust abans d'embarcar. Conscients d'aquesta necessitat, els fabricants d'articles de viatge fa temps que ofereixen mil solucions per superar el tràmit amb èxit. I no escatimen esforços perquè la funcionalitat no escombri el disseny, com les sòbriament florides maletes de policarbonat de Samsonite o la Línea Clud 7 d'Eastpak, que posa l'accent en l'interior amb una bateria d'elements modulars que es poden separar, expandir o transformar i s'adapten a diferents models de viatge.

Lleugera i reduïda

Per garantir la màxima eficiència hem demanat al Mitsuru, un dels encarregats de la botiga Muji de la rambla de Catalunya, a Barcelona, que ens prepari la millor maleta possible, una de fantàstica amb rodes per no haver-la de carregar, lleugera quan s'hagi d'alçar, ben plena de compartiments per garantir que tot tingui el seu espai i amb una mida adequada per portar-la a la cabina i no haver-la de facturar.

Un cop escollida, cal omplir-la a consciència. El necesser és el punt més important, i per això ens en recomana un de transparent, que permeti veure'n l'interior al primer cop d'ull. A Muji, que té entre els seus clients des de persones vinculades a l'esport com Bojan Krkic, Sandro Rosell i Andoni Zubizarreta fins a actors com Rosa Maria Sardà, Josep Maria Pou i Maribel Verdú i polítics com Artur Mas i Jordi Hereu, fabriquen ampolles i pots (per a líquids i cremes) de totes les mides. Es poden fer les combinacions que es vulguin amb la condició que no superi en total un litre de capacitat. Els raspalls de cabells i de dents plegables ajuden a economitzar espai, com també l'assecador compacte, el bestseller de la firma japonesa.

La maleta de cabina ideal que prepara el Mitsuru inclou diferents separadors de reixeta que permeten compartimentar encara més l'interior. Les samarretes empaquetades al buit, la tovallola compacta i el paraigua mini són l'aliat perfecte d'un equipatge de dimensions reduïdes. Per tenir els documents a mà i en ordre, hi ha una infinitat de bosses. I per als que no volen deixar l'ordinador a casa, hi ha solucions com les bosses protectores pensades per anar dins de la maleta, entre els jerseis i les sabates, que per higiene ens recomanen que col·locem en uns saquets dissenyats expressament per a això.

Hi ha mil i un elements que ens faran més còmode el viatge. Taps per a les orelles i antifaços per dormir a bord. Coixinets per a cervicals i lumbars inflables. Sabatilles lleugeres. Sabons mini de glicerina. Portapíndoles. Altaveus de cartró plegats. Llanternes de dinamo. I fins i tot un impermeable retallable, exclusiu de Muji, que es guarda en una petita bossa i ajuda a posar bona cara al mal temps si és que amenaça d'aigualir les vacances!

stats