Diumenge Ara Tu 09/09/2012

Raviolis d'all

1 min
Raviolis d'all

Ingredients

una cabeça d'alls

mig litre de nata

250 g d'oli de gira-sol

1 fulla de gelatina

un manat de julivert

100 ml de fumet de peix

sal i pebre

Elaboració del farcit

Tallem els alls, laminats, i fregiu-los amb oli de gira-sol. Quan estiguin fregits, els infusionem en la nata. La colem i la reduïm fins a la meitat. Hi afegim la fulla de la gelatina, que prèviament haurem hidratat. Rectifiquem de sal, pebre i ja podem començar a farcir la pasta.

Elaboració de la pasta

En un bol, barregem 400 g de farina fluixa, 210 g de rovell d'ou, 30 g de llet, 7 g d'oli d'oliva verge i sal. Amassem per amalgamar els productes i seguim amassant a sobre d'una taula. És preferible que deixem refredar la pasta abans de passar-la per la màquina d'estirar.

Estirem la pasta fins al número 6 de la màquina, per aconseguir planxes fines, que disposarem sobre una superfície prèviament enfarinada. Pintem amb un pinzell la superfície de la pasta amb rovell d'ou.

Ja podrem farcir-la, tenint en compte de deixar una distància de 3 cm amb la vora.

Estirem una altra planxa de pasta igual que l'anterior i la col·loquem per sobre. Amb cura, pressionem l'exterior dels raviolis amb la part ampla d'un tallapastes de 3,5 cm de diàmetre amb l'objectiu de segellar-los. Després només faltarà tallar-los.

Elaboració de la salsa

Desfullem el julivert, l'escaldem 2 segons en aigua bullent i el fiquem en aigua amb gel per potenciar-ne la clorofil·la. L'escorrem i hi afegim el fumet fred. Ho triturem amb la Thermomix i ho colem. Ja el tenim preparat.

Emplatat

Coem els raviolis durant 3 minuts. Els col·loquem al plat.

stats