Ingredients
una cabeça d'alls
mig litre de nata
250 g d'oli de gira-sol
1 fulla de gelatina
un manat de julivert
100 ml de fumet de peix
sal i pebre
Elaboració del farcit
Tallem els alls, laminats, i fregiu-los amb oli de gira-sol. Quan estiguin fregits, els infusionem en la nata. La colem i la reduïm fins a la meitat. Hi afegim la fulla de la gelatina, que prèviament haurem hidratat. Rectifiquem de sal, pebre i ja podem començar a farcir la pasta.
Elaboració de la pasta
En un bol, barregem 400 g de farina fluixa, 210 g de rovell d'ou, 30 g de llet, 7 g d'oli d'oliva verge i sal. Amassem per amalgamar els productes i seguim amassant a sobre d'una taula. És preferible que deixem refredar la pasta abans de passar-la per la màquina d'estirar.
Estirem la pasta fins al número 6 de la màquina, per aconseguir planxes fines, que disposarem sobre una superfície prèviament enfarinada. Pintem amb un pinzell la superfície de la pasta amb rovell d'ou.
Ja podrem farcir-la, tenint en compte de deixar una distància de 3 cm amb la vora.
Estirem una altra planxa de pasta igual que l'anterior i la col·loquem per sobre. Amb cura, pressionem l'exterior dels raviolis amb la part ampla d'un tallapastes de 3,5 cm de diàmetre amb l'objectiu de segellar-los. Després només faltarà tallar-los.
Elaboració de la salsa
Desfullem el julivert, l'escaldem 2 segons en aigua bullent i el fiquem en aigua amb gel per potenciar-ne la clorofil·la. L'escorrem i hi afegim el fumet fred. Ho triturem amb la Thermomix i ho colem. Ja el tenim preparat.
Emplatat
Coem els raviolis durant 3 minuts. Els col·loquem al plat.