Restaurat La Salseta, a Sitges
........................................................
Ingredients
Per a sis persones:
12 sardines
500 ml d'aigua
50 g de sal
500 ml de vinagre de vi negre
1 meló
Per a la vinagreta:
200 g de fruites del bosc variades
1 dl d'oli d'oliva verge d'arbequina
0,5 dl de vinagre Forum
Elaboració
Filetegeu les sardines sense deixar-hi cap espina. Feu una barreja amb la sal, el vinagre i l'aigua. Submergiu els filets de sardina en aquesta barreja líquida durant cinc hores. Escorreu les sardines i reserveu-les cobertes d'oli.
Peleu el meló, traieu-ne les llavors i feu rectangles de la llargada dels filets i d'un gruix d'1,5 cm.
Utilitzeu la part més dolça del meló perquè el contrast amb el vinagre de les sardines sigui més gran.
Tritureu les fruites del bosc amb el vinagre. Afegiu-hi l'oli i barregeu-ho una mica, sense emulsionar.
Emplatat
Poseu els rectangles de meló al fons del plat i a sobre de cada rectangle, un filet.
Decoreu amb la vinagreta de fruites del bosc.