GASTRONOMIA
Diumenge Ara Tu 15/07/2012

La recepta de Valentí Mongay: sardines amb meló

1 min
Recepta de  Valentí Mongay Sardines amb meló

Restaurat La Salseta, a Sitges

........................................................

Ingredients

Per a sis persones:

12 sardines

500 ml d'aigua

50 g de sal

500 ml de vinagre de vi negre

1 meló

Per a la vinagreta:

200 g de fruites del bosc variades

1 dl d'oli d'oliva verge d'arbequina

0,5 dl de vinagre Forum

Elaboració

Filetegeu les sardines sense deixar-hi cap espina. Feu una barreja amb la sal, el vinagre i l'aigua. Submergiu els filets de sardina en aquesta barreja líquida durant cinc hores. Escorreu les sardines i reserveu-les cobertes d'oli.

Peleu el meló, traieu-ne les llavors i feu rectangles de la llargada dels filets i d'un gruix d'1,5 cm.

Utilitzeu la part més dolça del meló perquè el contrast amb el vinagre de les sardines sigui més gran.

Tritureu les fruites del bosc amb el vinagre. Afegiu-hi l'oli i barregeu-ho una mica, sense emulsionar.

Emplatat

Poseu els rectangles de meló al fons del plat i a sobre de cada rectangle, un filet.

Decoreu amb la vinagreta de fruites del bosc.

stats