Publicitat
Publicitat

Receptes per anar de Picnic

La recepta de Fina Puigdevall, xef de les Cols

Terrina de verdures  de primavera

Xef de Les Cols, 2 estrelles

Ingredients:

4 carxofes

1 pebrot vermell

100 g de mongeta tendra

200 g de pastanaga

100 g de pèsols

100 g de carn picada

Suc d'una llimona

2 clares d'ou

1 pols de sal

100 cl d'oli d'oliva suau

Unes gotes de tabasco

200 g de cansalada viada fumada tallada molt fina

Elaboració:

Escaliveu el pebrot. Bulliu les verdures per separat i reserveu-les. Poseu la carn picada, el suc de la llimona, les dues clares d'ou, el pols de sal, l'oli i les gotes de tabasco en el vas de la batedora.

Barregeu els ingredients fins que tingueu una textura homogènia.

Folreu un motlle rectangular amb la cansalada viada. Poseu-hi una capa fina de la barreja i aneu alternant una capa de barreja amb una capa de verdures seguint aquest ordre: pebrot escalivat, mongeta tendra, pastanaga, pèsols i carxofes. Poseu-hi una última capa de barreja i tanqueu el motlle amb les tires de cansalada viada.

Escalfeu prèviament el forn a 170ºC i feu coure el motlle al bany maria durant 40 minuts.

Traieu-lo i deixeu-lo refredar una mica. Desmotlleu la terrina i ja estarà llesta per tallar-la i servir-la.

Amaniu-la amb una vinagreta.

Restaurant Les Cols :

www.lescols.com


La recepta de Joan Roca, xef del Celler de Can Roca

Botifarra Blanca amb Foie Gras

Ingredients:

450 g de carn magra de porc

200 g de cansalada viada

250 g de foie gras

20 g de sal

5 g de pebre

1 intestí de porc per embotir

Elaboració:

Piqueu la carn magra, salpebreu-la i barregeu-la amb la cansalada viada tallada a trossos petits.

Talleu el foie gras a llenques gruixudes i reserveu-les.

Embotiu la barreja de carn en la tripa tot procurant que quedi el foie gras a dins.

Lligueu-ne els extrems amb un fil i cuineu-ho submergit en aigua durant 2 hores a foc suau (la temperatura ideal és de 80 °C).

Un cop feta, refredeu-la i deixeu-la reposar un dia abans de tallar-la.

Si no teniu intestí de porc, es pot fer la mateixa elaboració en una terrina com si fos un paté.

El Celler de Can Roca

www.cellercanroca.com

Xef del Celler de Can Roca, 3 estrelles

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT