MODA
Diumenge Ara Tu 23/06/2012

La moda a l'aigua

Els millors consells per escollir el vestit de bany ideal

Elisenda Roca
3 min
banyador1

No totes les dones tenen el mateix tipus, això és evident. Però hi ha diferents models de banyadors i biquinis dissenyats per ajustar-se a diferents complexions físiques i ressaltar el que més afavoreix la silueta.

La dissenyadora Roser Samón, de l'empresa Promise, i Raquel Pérez i Sandra Puig, de Como un Pez en el Agua, ens expliquen els colors i les tendències de la moda de bany d'aquest estiu. Els estampats són optimistes i de colors alegres. Roser Samón juga amb llunes acolorides, ratlles marineres i print animal. Els colors que predominen, afirma, són el groc llimona, el corall [foto 4] i el negre, sempre elegant. Raquel Pérez i Sandra Puig miren enrere i s'inspiren en el glamur de la costa amalfitana en la dècada dels 50 (biquinis bandeau , culots, estampats orientals), la rivière francesa als 60 (models estil pin-up, llunes i volants) i les platges eivissenques dels 70 (biquinis de triangles i cordes, flors, tints a mà) [fotos 2, 5 i 7].

Les dues firmes ens proposen diversos models i trucs per millorar la imatge. Roser Samón ho té clar: no hi ha cossos perfectes. Per això el seu lema és "Fora complexos!" "El més important de tot és saber la talla, tant de sostenidor com de calcetes", explica. "Portar roba interior o un biquini de talla equivocada és incomodíssim! Ha de ser com una segona pell, s'ha d'ajustar perfectament al cos". La dissenyadora de Como un Pez en el Agua també aposta per la comoditat i l'exclusivitat: "No treballem en sèrie", explica Raquel Pérez. "Fins i tot ens poden encarregar el vestit de bany".

Consells per encertar

A l'hora d'escollir model, el volum del pit és un factor important per triar. Per a qui en tingui poc, Samón recomana dissenys amb volants o estampats florals [fotos 5 i 7], que donen volum, i sobretot el push-up , és a dir, el coixinet que farceix el sostenidor i potencia l'escot. La forma triangular de la copa és la que més afavoreix el pit petit [fotos 1, 2 i 4].

L'escot en forma de punxa estilitza el pit voluminós. El biquini o el banyador l'han de recollir bé i evitar que sobresurti per dalt o pels costats. En aquests casos els tirants són molt importants, perquè han d'aguantar bé el pes. També són aconsellables els sostenidors amb anelles, ja que recullen el volum com cal [foto 3].

Per a les dones que prefereixen no ensenyar gaire ventre, Samón aconsella els biquinis de calces altes i els banyadors de colors foscos: estilitzen i són molt elegants. Per a les que vulguin dissimular el cul, la solució és fer servir calcetes amb llaços als costats, ja que permeten graduar-les i que no comprimeixin.

I per a les dones que tinguin les cames curtes, un bon truc per allargar-les visualment és situar-se les calcetes del biquini a l'alçada de la cintura, no dels malucs. El culot, que torna amb força aquest estiu,és ideal per a les dones que tenen els malucs prominents [foto 6].

Qui vulgui prendre el sol i bronzejar-se evitant que sobre la pell hi quedin les marques dels tirants, la millor opció és fer servir un bandeau [fotos 6 i 7]. "Protegeix el pit del sol i no deixa marques blanques a l'escot. Aquest top és ideal per a dones amb l'esquena i els malucs amples", afirma Samón.

A les dones de pell pàl·lida o poc bronzejades els recomana triar estampats florals o de ratlles i colors molt cridaners. D'aquesta manera, assegura, el to de la pell no serà el punt d'atenció [fotos 2, 5 i 7].

stats