Diumenge Ara Tu 08/07/2012

La salsa i el pop sonen a la ciutat

1 min

L'estiu propicia les escapades arreu del territori i fora de l'entorn urbà, però la música no abandona les ciutats. Barcelona, per exemple, acull dos festivals estrictament musicals i el cicle Nits d'Estiu al Poble Espanyol.

Rubén Blades i Calle 13

L'any passat els membres del grup barceloní La Sucursal S.A. van organitzar la primera edició del Salsa & Latin Jazz Festival, amb Rubén Blades com a gran estrella. Aquest any el músic panameny repeteix en la segona edició i comparteix cartell amb Calle 13, el 27 de juliol a la Farga de l'Hospitalet de Llobregat. Els dies 20 i 21 de juliol, però al Poble Espanyol, el festival programa les actuacions d'altres mites de la música llatina, com Eddie Palmieri i Larry Harlow. L'oferta es completa amb els concerts de Gilberto Santa Rosa, Havana d'Primera, La Excelencia i, esclar, La Sucursal S.A.

El Festival Pròxims

També arriba a la segona edició el Festival Pròxims del Poble Espanyol, que el 19 de juliol serà l'escenari dels concerts de Mishima, La Iaia, The New Raemon, Litoral, Maika Makovski i The Surfing Sirles. El festival forma part del cicle Nits d'Estiu al Poble Espanyol, un paraigua musical que inclou els concerts de Love of Lesbian + Mendetz (el 12 de juliol), The Beach Boys (el 23), Bon Iver + Beth Orton (el 27) i Rosana (el 4 d'agost), i una part de la Nit Blanca de Montjuïc, que se celebrarà el 14 de juliol.

stats