Diumenge Ara Tu 27/05/2012

El tast

1 min
El tast La selecció

Es fa amb copa de vidre i a temperatura ambient, per sentir-ne els aromes. I entre tast i tast, els sommeliers beuen aigua destil·lada.

LA SELECCIÓ

Vichy Catalán

És isotònica, recomanada per recuperar els elements vitals després d'un esforç físic o situacions d'estrès. Com que és carbònica i amb gas, és digestiva. Va bé per acompanyar carns a la brasa, per rentar-se la cara i, atenció, per aconseguir que el cafè tingui una bona bromera.

Vilajuïga

Salvador Dalí la venerava. Digestiva, ideal per cuinar i per fer combinats alcohòlics. Té una bombolla natural, hi és, però només es veu si se sacseja. Té un gust un pèl salat, perquè la font és als peus de la serra de la Verdera, al massís del cap de Creus, d'orígens marins. Ideal per afegir al vermut.

Pineo

Lleugera, amb un contingut molt baix en sodi, amb pocs minerals i sals. Recomanada per a la gent gran i petita ja que és una aigua suau, amb molt pocs minerals. Per als nens de fins a 12 anys, té les característiques que necessiten de l'aigua: poc mineralitzada i baixa en sodi.

Sant Aniol

Aigua volcànica de la Garrotxa, amb un punt dolç i poc mineralitzada, acompanya bé les cremes de verdures o els peixos. El brollador d'on prové és a la vall de Llémena, d'on surt a la superfície des de'una profunditat de 55 metres.

stats