Criatures 26/05/2012

Campus d'estiu

T. Gilbert
5 min
Campus d'estiu

Si voleu que els vostres fills facin esort durant les vacances, a continuació us presentem un recull d'algun dels campus esportius que es fan aquest estiu.

Magic Badalona

Aquest estiu és la 4a edició del Magic Badalona, un campus de bàsquet que aplica la filosofia del Joventut de Badalona amb la finalitat última de crear planter. Els monitors són entrenadors del Joventut de Badalona i també monitors de lleure. "Com que entenem que les criatures estan de vacances, fem altres activitats, com ara esports de platja (vòlei platja), futbol, tallers (de pintura, dibuix, còmic) i treballs manuals", explica Joan Tallada, director de les pistes esportives del Magic Badalona. Les activitats encara van més enllà, perquè també destinen un dia a anar al cinema, per veure-hi una estrena infantil, i un altre per anar a l'Illa Fantasia.

Edat 4-15 anys

Dates Del 25 juny al 27 de juliol. Del 3 al 7 de setembre

Horari del campus De 9 a 17 h, dinar inclòs

Inscripcions http://www.penya.com/magic

11è Campus d'Olot

Els que volen millorar la tècnica individual, el treball específic de mecànica de tir, saben que el campus que el Club Joventut Badalona organitza a la capital de la Garrotxa és ideal. A més, tenen temps per combinar la dedicació al bàsquet amb altres activitats, com piscina, ping-pong, vòlei platja, jocs de taula. I tot en un entorn preciós. Per això hi tornen per 11a vegada.

Edat Criatures nascudes entre el 1996 i el 2004

Dates 30 de juny - 7 de juliol, 7 de juliol - 14 de juliol

Inscripcions basquetbase@joventutbadalona.com

FCB Barça 2012

De futbol, de futbol sala, de bàsquet, d'handbol, d'hoquei patins. El FC Barcelona ofereix campus per a les criatures de tots aquests esports. La curiositat dels campus és que estan repartits per tot Catalunya. Així, per exemple, el de futbol tindrà lloc a les poblacions de Barcelona, l'Ametlla de Mar, Reus, Tona, Blanes i Ribes de Freser. El de bàsquet: a Santa Maria de Palautordera i a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Per a més informació

www.campusfcbarcelona.com

93 227 94 97

Si l'escola no va a la muntanya....

El Centre Excursionista de Catalunya (CEC) vol acostar la muntanya a les escoles. Per això, a partir de l'octubre del curs vinent, organitzarà activitats per fer-los conèixer què i quins valors s'hi associen. La idea és que l'escola conegui les instal·lacions del CEC a Barcelona, on els faran un recorregut i unes xerrades amb l'ús de materials didàctics adequats segons les edats. "Creiem que l'essència del que és la muntanya, l'excursionisme, s'està perdent entre els més petits, i volem recuperar-ho", diu Sergi Sabaté, gerent del CEC.

Paral·lelament al projecte, el CEC també organitzarà sortides temàtiques a llocs emblemàtics, com el Montseny o Montserrat. Seran sortides didàctiques i que es podran fer servir fins i tot com a crèdits de síntesi.

Mentrestant, aquest mes de juliol, el CEC organitza excursions per a les criatures pels voltants dels refugis del Parc d'Aigüestortes i Ulldeter.

Data De l'1 de juliol del 2012 al 8 de juliol del 2012

Modalitat Excursionisme

Ubicació Pirineu

Nombre de places límit 36

Data final d'inscripció 09/06/12 00:00

Dificultat tècnica Fàcil

Travessa d'alta muntanya pel PN d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Dates Del 30 de juny al 8 de juliol

Lloc PNAESM, refugis Josep M. Blanc, Amitges i Ventosa i Calvell

Edats De 12 a 18 anys (es faran dos grups)

Preu Socis 435 €; no socis 500 €

Inclou Pensió completa als refugis, monitoratge, transport d'anada, materials, assegurança

No inclou la recollida, altres despeses no especificades (begudes, etc.).

El diumenge 8 de juliol haureu de recollir els a la presa de Cavallers a les 12 h.

Per a més informació

Centre Excursionista de Catalunya:

www.cec.cat

93 315 23 11

Casal d'en Max. Belluga't i aprèn

Les criatures amb sobrepès i obesitat tenen un casal específic. Faran esport i activitats de lleure, però, sobretot, faran educació alimentària i també tractaran temes més psicològics, com l'autoestima. L'endocrinòloga i pediatra Mònica Peitx és una de les responsables del casal i explica que "durant l'any, segurament pateixen el fet de ser els últims en els exercicis de gimnàstica habituals, o de quedar-se els últims corrent". Durant dues setmanes de juliol conviuen amb altres nens a qui els passa el mateix. "La intenció última és millorar els hàbits d'alimentació entre tots junts i que els acabi agradant també l'esport, perquè, en general, no n'hi ha cap que els acabi de convèncer". Així doncs, al casal, a més de natació, les criatures hi fan vòlei platja i caiac. I un dinar saludable, sense arrebossats ni salses, però "sense que hagin de passar gana". A la tarda, sessions de nutrició, amb tallers de cuina. Tres tardes de la setmana els tallers també estan dedicats als pares.

Lloc Club Natació de Barcelona

Dates Dues primeres setmanes de juliol

Edat De 6 a 10 anys

Informació i reserves info@cpen.cat

Campus Biosport Ciutadella

És un campus per a iniciats al bàsquet, per a criatures que ja fa anys que juguen i que volen tenir l'oportunitat de perfeccionar la seva tècnica amb un entrenador de luxe, Xavi Pascual, l'entrenador del Barça.

Aquest estiu, el campus arriba a la 6a edició, "està consolidat", diu un dels responsables, Toni Capó, que confirma que cada any hi ha molts nens que repeteixen. I és que, a més del bàsquet, al qual dediquen quatre hores al dia (de 9 a 11 i de 19 a 21 h), les criatures també tenen l'oportunitat de practicar altres activitats, com caiac, fer excursions per Ciutadella, a Menorca, anar a platges verges, excursions en vaixell, anar a circuits de karts o un parc aquàtic. Hi ha temps per a tot.

Dates Del 8 al 15 de juliol

Entrenadors: Xavi Pascual, entrenador del FC Barcelona de Bàsquet; Oriol Pagès; Jordi Anglada; Beto Ribed, i Sergi Tomé.

Preu 395 € (inclou transports, equipació, àpats, allotjament i totes les activitats)

Per a inscripcions o més informació info@biosportmenorca.com o 971 487 752

I per als pares: Escola d'Estiu de Jocs Tradicionals

Pares, mestres o interessats en els jocs tradicionals també tenen el seu campus particular. L'organitza la Cia. de Jocs l'Anònima, i ho fan per primera vegada a les poblacions de Tàrrega i Anglesola. Tenen l'objectiu d'ensenyar jocs tradicionals, per això hi ha tallers per construir-ne, per exemple. "A més, també ens relacionem amb entitats de Tàrrega per fer intercanvi de jocs", explica Miqui Giménez, membre de la Cia. de Jocs l'Anònima.

L'Escola d'Estiu té la intenció també de presentar una novetat, que serà crear la Botiga Juganera. Dit amb unes altres paraules: "Oferirem a les botigues situades en llocs habituals de pas de criatures que tinguin una maleta al carrer farcida de jocs tradicionals", explica el Miqui. Així, quan la canalla hi passi la podrà obrir, fer servir algun dels jocs, i després tornar-lo, tal com se l'havia trobat. "Si a Tàrrega, on es posarà en marxa per primera vegada, funciona, ho escamparem per tot el territori".

Dates Del 9 al 13 de juliol

Hores de durada 40 hores de dilluns a divendres. Modalitat presencial

Lloc Tàrrega-Anglesosa

Per a inscripcions

http://jocsanonima.wordpress.com/

Objectius

- Oferir recursos per aplicar el joc i l'esport en diferents contextos

- Conèixer el patrimoni lúdic del territori i difondre'l

- Experimentar el patrimoni lúdic

- Utilitzar el joc com a element d'intervenció socio-educativa

- Mostrar experiències i bones pràctiques lúdiques

- Construir materials de joc

- Buscar i valorar jocs populars i tradicionals

Titulació

- Activitat inclosa en el Pla de Formació Permanent del Departament d'Ensenyament

- Monogràfic vàlid per a l'obtenció del títol de director de lleure, en diverses escoles de formació

Places 36. En cas de no arribar a un nombre mínim d'inscrits, l'organització pot anul·lar el curs.

Preu 150 € (en el termini d'inscripció: de l'1 de maig al 15 de juny). Passat el termini, 180 €. Descompte del 10% per a grups. El preu no inclou l'allotjament.

stats