23/12/2012

Bufetada de Google a Microsoft

2 min

Mentre els addictes a la fotografia social amb el telèfon mòbil es posaven les mans al cap per la suposada intenció d'Instagram de vendre les seves fotos -la solució en una paraula: Flickr, feu-me cas-, en un altre lloc de la xarxa s'ha consumat una decisió que pot afectar molts més usuaris i d'una manera molt més profunda: Google ha notificat que el 30 de gener del 2013 deixarà d'admetre la sincronització de nous dispositius mitjançant Google Sync amb els comptes gratuïts del seu servei de correu, Gmail.

Aquest canvi tècnic és una veritable càrrega en profunditat contra Windows Phone, la plataforma mòbil de Microsoft, que fa servir el protocol propi Exchange Active Sync (que Google anomena Sync) per aconseguir que els canvis -incorporacions, modificacions i eliminacions- en el llistat d'adreces o en el calendari d'un dispositiu quedin reflectits automàticament en tots els altres vinculats al mateix compte.

És a dir: si teniu els contactes i l'agenda a Gmail i teniu pensat canviar a un smartphone dels sistemes citats, a partir del mes de febrer només podreu sincronitzar-los si teniu un compte Gmail de pagament o Google Apps d'empresa. Per al correu electrònic caldrà fer servir els protocols convencionals o les aplicacions mòbils de Gmail.

Òbviament, els mòbils amb l'Android de Google no es veuran afectats; tampoc els iPhones, que fa uns mesos van canviar el protocol de connexió amb Gmail, ni els dispositius que ja fan servir Sync actualment. Però la intenció de Google és clara: promoure el pagament per als seus serveis al núvol i, pel camí, posar traves a la interoperabilitat amb les plataformes que pretenen competir amb la seva. De moment, Microsoft ha reaccionat convidant els usuaris a abandonar Gmail per passar-se al seu nou i molt interessant Outlook.com. Però queda per veure quants acceptaran la invitació.

stats