REINVENTA'T
Empreses 28/04/2013

Reinventa't

Una consultora d'empreses i el seu marit, advocat, munten una cadena franquiciable de locals de lloguer per fer festes infantils i celebracions

Text: A.r.
2 min
Reinventa't

Menjar propi

Patrícia Martínez va treballar tres anys en consultoria estratègica i després la va fitxar Esade per encarregar-se de captar nous alumnes al Pròxim Orient. Quan es va quedar embarassada es va plantejar obrir un negoci propi per no haver de viatjar tant. La idea se li va ocórrer quan buscava un lloc per celebrar el bateig del nen on pogués portar el seu propi menjar.

Franquícies

El 2011 obre el primer Espai de Joc a Tarragona, un local que les famílies poden llogar a un preu fix, matí o tarda, per fer-hi festes d'aniversari i celebracions, sense por de molestar els veïns ni embrutar casa seva, i on poden portar el seu càtering. El lloguer oscil·la entre els 100 i els 200 euros (dissabtes a la tarda) i es paga amb targeta per telèfon o per web.

CRM

"Volíem que fos un negoci expansible, així que vam invertir molts diners en el desenvolupament d'una plataforma de reserves i gestió de clients (CRM)", diu Martínez. En un any i mig Espai de Joc ha obert 7 locals més en diversos barris de Barcelona i ben aviat començarà a franquiciar-se. El CRM li permet gestionar les preferències de més de 6.000 usuaris.

Higiene

La inversió aproximada per sala és de 50.000 euros, el 30% del qual correspon al parc infantil, "l'estrella del local", diu Martínez. També hi ha billar, futbolí i televisor. Segons Martínez, fer una festa aquí és més barat i més personal que anar al Chiquipark o al McDonald's, on es paga per persona. A més, es bolquen "en el manteniment i a assegurar la màxima higiene".

Per a rics i pobres

Llogar un Espai d'Oci una tarda de dissabte costa 200 euros i atreu des de famílies adinerades sense ganes d'embrutar casa seva fins a gent més humil que vol fer de la festa del seu fill una ocasió especial.

stats