REINVENTA'T
Empreses 23/06/2013

Un antic executiu de comptes de Telecinco munta una plataforma de micromecenatge per a emprenedors i 'start-ups'

Valentí Acconcia, Alberto González i Héctor Muñoz

Andrea Rodés
1 min

Publicista

Valentí Acconcia va estudiar administració d'empreses i va estar treballant gairebé deu anys com a executiu de comptes a Publiespaña, gestionant la publicitat de Telecinco. Fa un any i mig va decidir deixar la feina i engegar el seu propi negoci: una plataforma de crowdfunding que està dirigida al microfinançament de start-ups i projectes emprenedors.

Competència

"A Espanya, el crowdfunding està molt vinculat a projectes culturals i artístics", diu Acconcia, cofundador de Projeggt amb Alberto González, un programador de Saragossa de 19 anys, i Héctor Muñoz, que ve del món de la gestió cultural. Per diferenciar-se de la competència, com Verkami, ofereixen un ampli servei d'assessorament als seus usuaris.

Requisits

L'equip fa una avaluació prèvia de cada start-up tenint en compte variables com la presència a les xarxes socials o si té una mínima imatge de marca. "L'objectiu de recaptació ha de ser proporcional al seu nombre de seguidors a Facebook. I si no tenen un community manager els aconsellem que s'esperin per fer un crowdfunding", diu Acconcia.

Prevenda

Projeggt cobra una comissió d'entre el 5% i el 10% de la recaptació, segons el paquet d'assessorament escollit pel client. També ajuden en el disseny de les recompenses als mecenes, que en molts casos es tracta del prototip del producte fabricat per la start-up. "En el fons, un crowdfunding pot servir com una prevenda o un estudi de mercat", diu Acconcia.

'Tot compta'

Projeggt és l'única plataforma de micromecenatge de l'Estat que ofereix el servei Tot compta: encara que no s'aconsegueixi recaptar la xifra objectiu, el projecte no s'anul·la. El 2013 esperen aconseguir 465.000 euros.

stats