Efímers Tema del dia 11/09/2012

ERC i ICV es Reafirmen: "És una manifestació independentista"

Marc Toro
1 min
ERC i ICV es Reafirmen: "És una manifestació independentista"

BARCELONA.Republicans i ecosocialistes van sumar-se ahir a l'advertència de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i van reiterar al PSC i a Unió que la marxa convocada a Barcelona aquesta tarda és un reclam en favor de l'estat propi.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, va explicar que "qualsevol ciutadà de Catalunya o del món" que hi vulgui participar "serà molt benvingut", però va deixar ben clar que es tracta d'una "manifestació independentista, convocada per una entitat independentista, amb un lema independentista i amb una participació massiva dels independentistes". D'aquesta manera, Junqueras va voler donar resposta a les recents declaracions del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, i del líder del PSC, Pere Navarro, que afirmaven que era un acte merament "catalanista".

En una línia semblant va expressar-se la portaveu parlamentària d'ICV, Dolors Camats, que va assegurar que el seu partit anirà a la manifestació "sent molt conscients" del caràcter independentista que té. Tot i reconèixer que ICV "no és independentista", Camats va admetre que és un "punt de trobada de gent independentista i de gent que no ho és". Així mateix, i fent referència a les negociacions del pacte fiscal, la portaveu va considerar que l'acte ha de ser "un toc d'alerta" al govern espanyol i el reclam "d'una nova manera de negociar".

No obstant això, i com ja fa setmanes que s'anuncia des d'ICV, Camats va opinar: "La Diada també és el moment de reivindicar la nostra sobirania respecte als mercats". Per tant, la jornada "no pot tapar" els ajustos dels governs català i espanyol. Per tot això, els ecosocialistes acudiran a la concentració amb el lema "Pel dret a decidir, davant l'Estat i els mercats. No a les retallades de Mas i Rajoy".

stats