Dossier 30/09/2012

L'acadèmic que havia de reduir l'atur a la meitat

Raül Ramos
1 min
Francesc Xavier Mena no és un polític professional.

PROFESSOR D'ECONOMIA APLICADA UBSi per a un polític professional ser conseller no deu ser fàcil, per a una persona que no es dedica a la política de manera professional (en aquest cas, un acadèmic), encara ho és menys. I si assumeix les carteres d'Empresa i Ocupació enmig de la pitjor crisi de la història recent, es tracta de tot un repte del qual resulta molt difícil sortir ben parat.

Dos dels àmbits en què més s'esperava del conseller Mena donada la seva trajectòria acadèmica i professional eren els relacionats amb l'activitat turística i el sector comercial. Mentre que un dels compromisos en aquests àmbits ha estat clarament incomplert (reduir l'IVA turístic i no apujar les taxes), pel que fa a altres mesures com la nova llei de comerç s'avançava a bon ritme.

Ara bé, en altres àmbits com, per exemple, la reforma del Servei d'Ocupació de Catalunya, l'acció de govern no ha estat tan eficaç com hauria calgut. Tanmateix, potser on més s'ha trobat a faltar més lideratge (sobretot d'opinió) del departament d'Empresa i Ocupació ha estat en el tema Eurovegas. Només quan ja s'havia descartat l'opció catalana és quan el conseller ha dit el que probablement pensava des d'un bon principi.

stats