Especials 10/03/2013

Organitzats contra molts 'enemics'

1 min
Organitzats contra molts 'enemics'

Dret a l'habitatge

La setmana que ve la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) comença la campanya d'assenyalament públic dels diputats que posin traves a la ILP de la dació en pagament. Ja ha pressionat per frenar uns 600 desnonaments i ara impulsa canvis legals.

Defensa dels serveis públics

Treballadors i usuaris de serveis públics com l'ensenyament o la sanitat han teixit -amb implicació també del 15-M- una xarxa de protesta contra les retallades. Manifestacions i acampades en punts com l'Hospital de Sant Pau han reforçat el moviment.

Lluita pel territori

Les lluites en defensa del territori són a la base de la creixent organització social en noves plataformes: des de la força de les mobilitzacions contra el transvasament de l'Ebre fins a la més recent reivindicació de millores a la N-II a Girona o contra el fracking.

La 'indignació' pren forma

La irrupció del moviment 15-M, que després d'haver-se teixit a les xarxes va fer el salt a les places, va ser un punt d'inflexió en el qüestionament del sistema. Els indignats van fer retronar amb força el "No ens representen" i s'han sumat a tota mena de lluites.

stats