Efímers Tema del dia 14/07/2012

Puja l'IVA dels serveis funeraris

1 min
Puja l'IVA dels serveis funeraris

Serveis funeraris

Els serveis funeraris també estaven gravats fins ara amb un 8%. Ara això també canvia. Si es prenen de referència les tarifes del 2012 de Serveis Funeraris de Barcelona, hi ha un servei que actualment costa 1.835 euros. Amb l'increment aplicat, el preu final s'elevarà considerablement, fins als 2.055,87 euros.

Flors

Enviar flors per un aniversari també serà més car a partir de l'1 de setembre. En algunes de les empreses que es dediquen a la venda i el trasllat de rams per internet, el comprador pot decantar-se per un ram de 40 euros. Amb un IVA del 21%, li costarà 4,82 euros més.

Ulleres graduades

Tot i que en un primer moment es va assegurar que les ulleres graduades canviarien d'un IVA reduït a un de general, al final Hisenda va assegurar en una nota que no tocava el que afecta "els aparells que serveixen per suplir deficiències físiques, com les ulleres graduades i les lents de contacte". Passaran només, doncs, del 8% al 10%.

Discoteques

L'increment impositiu que va aprovar el govern espanyol afecta també la gent més jove. Entre els establiments que hauran de fer esforços per no perdre clientela hi ha les discoteques. El sector és d'una varietat enorme i amb tarifes ben diverses, incloses les que opten per no cobrar entrada. Fent una ullada a internet, n'hi ha força que fan pagar 12 euros als seus clients. Al setembre, 13,44.

stats