Dossier 29/10/2012

CiU: Un full de ruta que preveu una Catalunya sobirana dins la UE

2 min

1. Estat propi

"És l'hora que Catalunya iniciï el rumb cap a l'estat propi. No volem renunciar al que som i, al mateix temps, aquesta és la via que ens permetrà viure millor. Volem construir una majoria social àmplia perquè Catalunya pugui tenir un estat propi dins el marc d'Europa".

2. Consulta sobiranista

"El pròxim Govern impulsarà una consulta la legislatura vinent per tal que el poble de Catalunya pugui determinar lliurement el seu futur col·lectiu. La consulta es farà d'acord amb la legalitat que s'esdevingui i amb tota la legitimitat democràtica".

3. Hisenda pròpia

"La primera i més urgent necessitat que té el país és assolir la plena sobirania fiscal, i el camí per aconseguir-ho és definir la Hisenda pròpia via transformació de l'Agència Tributària Catalana perquè recapti i gestioni tots els recursos generats a Catalunya".

4. Projecció exterior

"Portarem a terme una política de relacions exteriors que promogui la màxima integració possible de Catalunya al món. Reforçarem el paper del Govern al Patronat Catalunya Món i al Cidob per tal que siguin veritables instruments de relacions exteriors".

5. El paper del castellà

"El castellà és llengua de part de la població catalana i ho seguirà sent. El castellà tindrà caràcter cooficial. És un valor i un actiu de primer ordre, internacional, econòmic i cultural al qual no renunciarem. Guanyar el país vol dir guanyar en llengua i llengües".

6. Austeritat

"Elaborarem els pressupostos de la Generalitat en funció de les necessitats del país. Revisarem tots els programes i suprimirem els que no s'executin o no tinguin resultats eficients. Gestionarem amb rigor les despeses i farem anàlisi del cost-benefici d'ens públics".

7. Infraestructures

"Assumirem la gestió de les principals infraestructures de comunicacions de Catalunya: aeroports de Barcelona, Girona-Costa Brava i Reus, ports de Barcelona i Tarragona i ferrocarrils de rodalia. L'aeroport barceloní ha de connectar Catalunya amb el món".

8. Reducció de l'atur

"Implantarem un marc català de relacions laborals. El nostre objectiu és acabar la legislatura dissenyant polítiques públiques que permetin acostar les taxes d'ocupació i d'atur a una xifra molt més propera a la mitjana de la Unió Europea".

9. Política fiscal

"Apostem per una reducció selectiva de la pressió fiscal individual [...] si bé mentre s'allarguin les dificultats pressupostàries mantindrem els nivells actuals de pressió tributària tot garantint el nivell adequat de progressivitat i d'equitat".

10. Cultura

"El Govern garantirà i governarà la xarxa bàsica d'equipaments amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona. La xarxa bàsica d'equipaments la componen el Gran Teatre del Liceu, el MNAC, el Macba, el TNC, l'Auditori i el Mercat de les Flors".

stats