MONARQUIA QUIN FUTUR TÉ FELIP VI?
Efímers Tema del dia 03/06/2014

Les amigues entranyables del rei

En perdre la protecció de la premsa, s’ha relacionat Joan Carles amb multitud d’amants

Joan Callarissa
4 min
El rei i Corinna Larsen van coincidir  als premis Laureus el 2006 a Barcelona. Feia dos anys que es coneixien.

BarcelonaLa figura del rei Joan Carles ha estat tractada amb un afecte descendent en la premsa rosa al llarg dels seus 39 anys de regnat. Des d’un primer moment, en què la revista ¡Hola! -a mans de l’ara tan crític Jaime Peñafiel- publicava textos complaents, fins a l’actualitat, el monarca ha anat quedant desprotegit de les informacions sobre la seva atzarosa vida sentimental que arribaven a orelles dels periodistes del cor. Entre un extrem i l’altre, principi i fi del seu regnat, s’han anat fent públics diversos afers extramatrimonials que la Zarzuela no ha aconseguit fer callar. L’explosió del cas Nóos ha marcat un punt d’inflexió en la protecció periodística del rei. A partir d’aquest fet, s’ha obert una barra lliure informativa després de molts anys de contenció i por. Els últims temps, periodistes especialitzats l’han assenyalat com un home infidel que no ha respectat el jurament de fidelitat que va fer en casar-se per l’església amb Sofia de Grècia l’any 1962.

De totes les amants que se li han atribuït al rei, la més cèlebre és Corinna Larsen, la pseudoprincesa alemanya amb qui va viatjar a Botswana per caçar elefants mentre Espanya s’enfrontava a un possible rescat econòmic. L’assumpte va ser tan greu com evident i, fins i tot, el que havia estat director del monàrquic Abc, José Antonio Zarzalejos, es va atrevir a opinar críticament. “L’estreta i íntima amistat de Joan Carles i Corinna ha deixat de constituir un rumor per convertir-se en una certesa, fins al punt que ja hi ha documentació acreditativa que ella acompanya el rei Joan Carles en viatges a l’estranger i assumeix funcions de representació oficioses”, va publicar a El Confidencial. Del viatge de la discòrdia, el primer exmarit de Corinna -present en el safari africà- en va dir sense fer cap esforç eufemístic que es tractava “del viatge de dues persones grans que volien estar a la selva junts, probablement per última vegada a la vida”.

Amiga “entranyable” de l’’¡Hola!’

Mentre l’escàndol es feia gros a Espanya, Corinna va mantenir el silenci fins que Diego Torres, l’exsoci d’Urdangarin a l’Instituto -sense ànim de lucre- Nóos, la va involucrar en el cas com a mètode de pressió política a través de fer públics correus electrònics de l’entitat on apareixia ella intentant trobar una bona feina a Urdangarin a la Fundació Laureus. Un punt en què la que encara porta l’aristocràtic cognom del seu segon exmarit, Zu Sayn-Wittgenstein, es va decidir a autoexculpar-se de tot. En dues entrevistes, a El Mundo i a ¡Hola!, la teutona, de 50 anys, va sortir en defensa pròpia a nivell legal, però no va negar la seva propera relació. A més, a El Mundo es va declarar “amiga entranyable” del monarca, un títol que ja no perdura. Sobretot perquè ha abandonat el xalet del Pardo on vivia, a Madrid, per traslladar-se al seu luxós apartament de Mònaco, des d’on assessora la novençana princesa Charlene.

La seva “estreta amistat” amb Joan Carles va començar el 2004, quan es van conèixer en una cacera a Castella-la Manxa, als terrenys d’un duc anglès. Una amistat que va anar creixent i que la va portar a ser rebuda en diversos punts del món com a representant del rei -i, fins i tot, d’Espanya-. Per exemple el 2007, a l’Aràbia Saudita, tal com va assenyalar el Middle East Times International. De fet, el seu nivell d’intermediació comercial en favor de l’Estat va arribar a motivar preguntes al Congrés per part d’Esquerra Unida. Van ser vetades, per cert.

Els serveis secrets i Bárbara Rey

Però Corinna no ha estat l’única dona amb la qual s’ha relacionat el rei més enllà de l’amistat. Una de les dones amb les quals s’ha fet més safareig és l’exdona d’Ángel Cristo Bárbara Rey. L’hipotètic afer entre ells ha aparegut fins i tot en llibres com el de Fernando Rueda Las alcantarillas del poder. L’autor assegurava que la vedethavia interposat una denúncia per “un robatori al seu domicili [...] de tres cintes de casset, cinc de vídeo i vint diapositives que implicarien persones importants d’aquest país perquè eren comprometedores per a tots dos”. Uns fets en els quals també va aprofundir posteriorment Pilar Urbano en el llibre Yo entré en el Cesid.

Totes dues obres abonarien la tesi que l’actriu i el monarca haurien mantingut relacions de les quals n’hauria quedat constància documental i que el Cesid, actualment CNI, hauria decidit robar i, posteriorment, destruir. No obstant, aquests fets no han estat divulgats fins anys després d’haver-se, suposadament, produït. Un cop aixecada la veda de protecció reial.

Per la via dels llibres, autors com la catalana Pilar Eyre i l’anglès Andrew Morton han relacionat el monarca amb persones de l’aristocràcia, de la faràndula, de l’entorn polític i del context balear, on una minvada família reial estiueja encara. Eyre ha portat a la llum noms com el de la decoradora balear Marta Gayá, Maria Gabriela de Savoia o la comtessa Olginha Nicolis de Robilant.

Morton, molt més explícit, assenyalava en una entrevista a Vanitatis que el rei hauria estat amb més de 1.500 dones al llarg de la seva vida. Una xifra que -si fos certa- no hauria donat opció a la fidelitat en el seu matrimoni amb Sofia. Entre els noms que assenyala el britànic hi ha els de la icona del destape Nadiuska; Raffaella Carrà; l’actriu Sandra Mozarowsky; la cap de gabinet de l’expresident Suárez, Carmen Díez Rivera, i Sara Montiel. De tots aquest casos d’infidelitat, el més cruent hauria estat el de Montiel, ja que la reina els hauria enxampat in fraganti a Toledo. Morton també afirma en el seu llibre, Ladys of Spain, que Bárbara Rey hauria estat cobrant de l’Estat fins al 1996, com a contraprestació de l’afer reial.

Però el britànic no acaba aquí en la seva llarga llista d’atribucions femenines al rei, no totes fructíferes. Lady Di també hauria estat temptejada pel rei. En la visita a Marivent on van passar aquests fets, Diana de Gal·les hauria intentat evitar nous intents estant sempre amb la reina. La credibilitat d’aquesta anècdota té a favor que Morton va escriure una biografia de Lady Di autoritzada per ella mateixa.

stats