Dossier 30/09/2012

La tisorada paralitza la política d'infraestructures

Daniel Albalate
1 min
La tisorada paralitza la política d'infraestructures

DOCTOR EN ECONOMIA I / EXPERT EN INFRAESTRUCTURESEl departament de Territori i Sostenibilitat és un dels departaments més afectats per la política d'austeritat i per una càrrega financera derivada de les actuacions heretades i dels pagaments diferits compromesos pels anteriors governs. La conseqüència per al compliment de les promeses electorals és la diferenciació entre les promeses vinculades a activitats pressupostàries i a les no pressupostàries.

Per això ha pogut tirar endavant actuacions que no comprometien gaire els pressupostos com el pla per a l'impuls de l'aeroport de Lleida-Alguaire, avançar en la introducció del concepte rodalies a Tarragona -de Girona i Lleida, en canvi, no se'n sap res- i eliminar l'expropiació d'habitatges desocupats.

Tanmateix, s'ha estancat o ha progressat molt poc en aquells projectes que sí que requerien despesa o inversió, o en aquells en els quals el paper del govern espanyol era essencial. En aquest grup podem destacar l'estancament del Quart Cinturó i d'altres infraestructures viàries, el transvasament del Roine, l'adquisició d'habitatges i les polítiques fiscals verdes i de gestió de la mobilitat.

stats