Especials 29/04/2014

Pau Bartoló i Emma Roca s'imposen a l'Ultra Trail Barcelona

La prova de resistència més dura de l'estat espanyol aconsegueix un èxit de participació de gairebé 2.000 corredors

Corredors a la 4a edició l'Ultra Trail de Barcelona

BarcelonaÈxit de participació a la 4a edició de l'Ultra Trail Barcelona (UTBCN), que s'ha celebrat aquest dissabte, 26 d'abril. La cursa de resistència, considerada la més dura de l'estat espanyol, va reunir gairebé 2.000 corredors a la línia de meta. Pau Bartoló s'ha proclamat campió de la categoria masculina en la prova dels 100 knm amb un temps de 10:03:13, superant, així, l'actual campió d'Espanya d'Ultra Trail, el castellonenc Remi Queral. Pel que fa a la categoria femenina, la guanyadora va ser Emma Roca (quarta a la general), que va completar el traçat més llarg en 10:58:25.

En la prova de 69 km, la Long trail, Joan Maria Salamaña (06:12:26) i Annie Conway (08:46:12) han estat els més ràpids, mentre que Pau Capell i Xenia Pallarès han guanyat a la Marathon (42 km). Finalment, Gabriel Ollé i Alba Segura s'han endut la victòria a la Mitja Marató (21 km).

Com a novetat d'enguany, l'UTBCN ha fet parar a tots els participants durant tres minuts a l'Ermita de la Trinitat, la més propera al mar, per a gaudir dels '3 Moments Màgics': Respira fons, Sent la naturalesa i Allibera la teva ment.L'objectiu de la Fundació OndaBlue va ser que els corredors prenguessin consciència de l'entorn natural en el qual es va desenvolupar la prova i de la importància de preservar el Parc Natural.

Per la salut a les Ultramaratons

La cursa ha estat pionera en demanar als participants de les llargues distàncies un certificat mèdic d'aptituds esportives. L'organització ha preferit exposar-se a acollir un menor nombre de participants a canvi de garantir la seguretat dels mateixos, educant en la necessitats de fer-se una revisió per a poder participar.

A més, l'UTBCN també ha estat escenari durant el cap de setmana del Projecte Summit (Salut a les UltraMaratons i els seus Límits). Mitjançant atletes d'elit com Emma Roca, Pau Bartoló, Arnau Julià i una vintena de corredors que es van oferir voluntaris, s'han analitzat com afecten les ultramaratons a l'estat físic dels atletes. Davant l'auge d'aquesta disciplina i la falta d'informació en aquest àmbit, s'ha realitzat anàlisis per a comprovar quins canvis es produeixen en el sistema hematològic, muscular i cardíac.