Especials 24/11/2014

Gerard Morales i Laia Díez guanyen la segona edició de l'Ultratrail de Collserola

La cursa recorre una distància de 80 quilòmetres pel Parc Natural de Collserola

Ultratrail

BarcelonaDissabte 22 de novembre es va celebrar la segona edició de l'ultra més metropolitana, el Helly Hansen Ultratrail Collserola by Compressport (UTC), en la que el català Gerard Morales, guanyador de la Spain Ultra Cup 2014, es va proclamar guanyador absolut de la cursa. Morales va completar l'ultratrail de 80 quilòmetres de distància amb una marca de 6 hores i 57 minuts.

En els últims 7 quilòmetres, Morales va treure 5 minuts al segon i al tercer classificat, que van liderar la carrera fins a l'últim punt de control. Iván Ortiz, actual guanyador de la Copa d'Espanya de carreres de muntanya (FEDME), va obtenir la segona posició del podi amb un temps de 7 hores i 2 minuts, i Javi Castillo, la tercera, ja que va creuar la línia de meta només quinze segons després.

En categoria femenina, la guanyadora va ser Laia Díez, actual campiona de la Copa Catalana de carreres de muntanya (FEEC), amb una marca de 8 hores i 27 minuts. Beatriz Pascuas va aconseguir el segon lloc amb un temps de 9 hores i 28 minuts, mentre que la tercera posició al podi va ser per a Ma Carmen Sánchez, que va completar l'UTC amb un temps de 9 hores i 45 minuts.

La primera posició de la Mitja Volta, el circuit de muntanya que coincideix amb la primera volta de l'ultra, va ser per a Emilio Fernández i per a Eva Mesado en categoria femenina. El temps amb el qual Fernández va completar el recorregut de 45 quilòmetres amb 1.650 metros de desnivell acumulat va ser de 3 hores i 34 minuts, mentre que Mesado el va fer en 4 hores i 28 minuts. Alejandro Mart i Sarah Eriksson es van endur la segona posició. El bronze va ser per a Ferran Mascaró, que va arribar deu segons més tard que Mart, i per a Andrea Tolve en categoria femenina.

El podi de La Popular es va determinar per un minut de diferència entre els corredors: Oriol Barbany va guanyar la cursa en una hora i 47 minuts, el segon classificat va ser Boris Vallès, amb un temps d'una hora i 48 minuts, mentre que la tercera posició la va aconseguir Carlos Lancharro, en una hora i 49 minuts. En categoria femenina, la guanyadora de la carrera de 24 quilòmetres va ser Laura Sanzberro, que va completar el recorregut en 2 hores i 3 minuts. La plata va ser per a Marie Paturel i el tercer lloc per a Àngela Garcia.

1.500 corredors de muntanya

Un total de 1.500 corredors de muntanya van participar dissabte a les tres proves de la competició. A l'octubre, l'organització va tancar les inscripcions després d'esgotar tots els dorsals. La competició es va organitzar de manera autosuficient, situant els avituallaments a les zones de lleure del Parc Natural per provocar el mínim impacte possible a l'ecosistema de Collserola, i ha tingut la participació de més de 200 voluntaris.

Tot un èxit per aquesta segona edició de l'UTC que comença a posicionar-se com a referent internacional, ja que el resultat de la prova és puntuable per l'Ultratrail del Montblanc, l'ultra més prestigiós en àmbit mundial.