EDUCACIÓ
Societat 12/06/2012

Més de 30.000 estudiants comencen les proves de selectivitat

L'examen de llengua i literatura castellana ha donat el tret de sortida a unes proves que s'allargaran fins dijous. Els estudiants s'examinen sense saber encara quin serà el preu de la matrícula que hauran de pagar l'any que ve

Arnau Nadeu
1 min
Arrenquen les proves de la selectivitat / PERE TORDERA

BarcelonaComencen les proves de selectivitat. Des d'avui, 30.338 estudiants s'examinen per determinar quina carrera podran estudiar. Enguany, 149 tribunals instal·lats en centres de secundària i edificis universitaris de 19 poblacions catalanes acullen uns joves que encara no saben quin serà el preu de la matricula que hauran de pagar el proper curs, ja que el Govern encara ha de decidir com aplica l'increment aprovat per l'Estat.

A les 9 h., l'examen de llengua i literatura castellana ha donat el tret de sortida a unes proves que s'allargaran fins dijous. Com sempre, els joves provinents de batxillerat són la majoria dels inscrits (24.601), però enguany tornen a destacar els estudiants de cicles superiors de Formació Professional (3.707) que intentaran apujar la nota que han obtingut en els seus cicles formatius a través dels exàmens optatius de la selectivitat. I és que, des del 2010, les proves es divideixen en dues fases: la general -obligatòria per als estudiants de batxillerat- i l'específica -que és voluntària i serveix per apujar la nota-.

Amb el nou model, les notes de tall de cada carrera es computen sobre 14 i no sobre 10 i l'any passat el 94,5% dels estudiants van aprovar. Després dels exàmens de castellà i català d'avui, els estudiants s'hauran d'examinar obligatòriament de llengua estrangera, d'història o filosofia i d'una assignatura específica de la seva modalitat. A més, podran fer fins a tres exàmens més d'altres assignatures específiques del seu itinerari per apujar la nota.

stats