Societat 09/02/2011

El govern espanyol "molt preocupat" amb la supressió dels 80 km/h a l'entrada de Barcelona

La ministra de medi ambient, Rosa Aguilar, estén la mà al govern de CiU per buscar solucions de consens

Joan Rusiñol
1 min

MadridA una pregunta de la diputada d'ICV al Congrés, Núria Buenaventura, la ministra de medi amebient, Rosa Aguilar, ha admès que al govern espanyol li "preocupa molt" la supressió de l'obligatorietat dels 80 km/h a les rodalies de Barcelona. Segons ha dit, la mesura pot "impactar negativament" en la contaminació de l'aire.

Tot i les crítiques, la ministra ha estès la mà al govern de la Generalitat perquè les dues administracions puguin treballar plegades i torbar solucions de consens. Precisament aquests dies, el debat sobre la contaminació de l'aire ha tornat a situar-se en un primer pla a causa de l'elevada concentració de diòxid de nitrogen en grans ciutats espanyoles.

El ministeri de Medi Ambient ha convocat al president de la Federació Espanyola de Municipis, Pedro Castro, a una reunió demà per provar de coordinar mesures. La massiva entrada de vehicles a les grans ciutats és una de les principals causes de contaminació. En el cas de Madrid, on la situació és especialment preocupant, Rosa Aguilar ja va dir que la qualitat de l'aire que s'hi respira és "pèssima".

stats