SANITAT
Societat 29/11/2011

La patronal privada comparteix amb Boi Ruiz la necessitat de reformar el model sanitari

L'Associació Catalana d'Entitats de Salut (ACES) assegura que el sistema actual "ha arribat al final del seu procés" i insta els partits polítics a pactar canvis profunds

Joan Serra
1 min

BarcelonaLa patronal privada Associació Catalana d'Entitats de Salut (ACES) ha afirmat aquest dimarts que comparteix la reflexió del conseller de Salut, Boi Ruiz, d'introduir reformes substancials al model sanitari. Tot i que la patronal no s'ha posicionat sobre la necessitat d'aplicar una pòlissa obligatòria en funció de la renda, sí que ha expressat la necessitat d'afrontar una transformació del sistema. "El nostre model ha arribat al final del seu procés, s'ha de reformar", ha argumentat Lluís Monset, director general d'ACES, que organitzava a Esade unes jornades sobre la sanitat catalana en un escenari postcrisi.

La patronal catalana ha exigit als partits polítics el deure de definir quin és el model sanitari del segle XXI. "Volem fer veure que són possibles moltes alternatives que no posen en dubte l'equitat i generen riquesa", ha comentat Monset. "El problema que té l'estat del benestar exigeix canvis profunds", ha afegit el director general d'ACES.

stats