Societat 09/04/2011

Les AMPA dialogaran amb Ensenyament però no descarten les protestes

La Fapac ha consensuat a Lleida un document que recull les demandes al Govern en terreny educatiu, moltes de les quals ja s'havien fet al conseller Maragall

Acn
2 min
La presidenta de la FaPaC, Irene Fuyà, durant l'assemblea d'aquest dissabte / ACN

BarcelonaLa Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) participarà la setmana vinent a les taules de diàleg que ha convocat aquest dissabte la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, durant el seu discurs a l'assemblea general de l'entitat. Tot i això, segons la presidenta de la Fapac, Imma Fuyà, la federació no descarta sortir a protestar si les propostes no són satisfactòries pels pares. De moment, la Fapac ha presentat al Departament d'Ensenyament un document consensuat a Lleida amb la llista de demandes, moltes de les quals ja s'havien fet arribar a l'anterior conseller d'Educació, Ernest Maragall.

La Fapac està en contra que les retallades afectin la qualitat de la docència i l'educació dels infants. "Cal que es prioritzi molt on es faran les tisorades", ha dit la presidenta Imma Fuyà, que ha reclamat novament que "es tinguin en compte les necessitats de recursos humans i d'infraestructures". La presidenta de la Fapac ha recordat a més que encara no s'ha resolt la petició de l'entitat per ampliar la seva representació al Consell Escolar de Catalunya.

Els pares i mares participaran a les taules de participació amb Ensenyament per mostrar la seva posició contrària a les retallades i a la supressió de la sisena hora sempre que sigui per un tema econòmic. Això suposaria, segons l'entitat, "un pas enrere per lluitar contra el fracàs escolar". Fuyà ha assegurat que les AMPA se senten "més fortes que mai perquè ja són imprescindibles en l'educació dels fills".

Un centenar d'AMPA de Catalunya han participat en l'Assemblea de Fapac, durant la qual les associacions han consensuat les línies de treball per reforçar el pes de les famílies en l'educació. Les AMPA s'han mostrat preocupades pel seu futur davant d'una reducció de les subvencions. La Fapac centrarà la seva actuació, a partir d'ara, en dos eixos prioritaris: el fracàs escolar i la segregació a l'escola pública.

stats