Societat 18/10/2011

S'acaba l'anticicló: demà arriben els primers xàfecs

Dimarts mig ennuvolat i amb força estones de màniga curta al centre de la jornada

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaEl dia ha començat amb bancs de boira ja no només en els llocs habituals, sinó en àmbits com el Gironès, la Selva o l’Empordà. Aviat es trencaran però avui el dia serà mig ennuvolat a força comarques de la costa i del prelitoral. Sense que es pugui descartar del tot alguna gotellada a la Costa Brava, en general tot fa pensar que no plourà. El migdia serà suau amb temperatures que fregaran els 25 graus, i per tant amb moltes estones de màniga curta.

Demà arribarà un canvi de temps, a la tarda i al vespre cauran xàfecs al Pirineu, a moltes comarques de Girona, i també en algunes de Barcelona. Serà una tongada de pluges curta i que no arribarà a tot arreu, però allà on plogui pot fer-ho amb intensitat. Segurament aquesta serà l’única situació de xàfecs amb cara i ulls de la setmana, però tot sembla indicar que, ara sí, l’anticicló marxa, i que la setmana que ve hi haurà més pluges i força més generoses.

Les temperatures baixaran 2 o 3 graus dijous i divendres amb el canvi de temps, però el cap de setmana tornarà a tenir migdies força suaus.

Trobareu més detalls de la previsió a www.ara.cat/meteo.

stats