Societat 19/10/2011

Pluges a la tarda i al vespre

Alguns ruixats seran localment forts i faran que demà al matí les temperatures siguin 3 o 4 graus més baixes

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaEls primers núvols prims ja entelen el cel a moltes comarques, s'acosta un front que no farà ploure a tot arreu, però que sí que deixarà xàfecs localment intensos al Pirineu i a moltes comarques de Girona i de Barcelona. Durant el matí només plourà puntualment al vessant nord del Pirineu i serà a la tarda que començaran a descarregar els primers xàfecs a les comarques de Girona, tant a la costa com a l'interior. En àmbits com el Vallès o l'entorn de Barcelona no serà probablement fins al vespre que hi arribaran els ruixats, i per tant avui hi ha força risc de pluja durant o just després del partit del Barça, agafeu el paraigua si hi aneu. Alguns xàfecs podran ser localment intensos, i Meteocat fins i tot ha activat un avís de situació de risc per ruixats intensos de més de 20 litres en mitja hora.

Demà de tot això no en quedarà res, però darrere els ruixats hi entrarà una massa d'aire més fred i a primera hora caldrà abrigar-se més que avui. Bufarà la tramuntana amb intensitat a l'Empordà, i el mestral a la vall de l'Ebre; en general la sensació de tardor serà molt més viva.

La resta de la setmana tindrà dies amb més sol que núvols, i només a les Terres de l'Ebre i al sud del País Valencià s'hi podran repetir alguns xàfecs de cara al cap de setmana. La setmana vinent podrien arribar pluges molt més serioses, generals i abundants. Caldrà seguir-ho.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu tots els detalls de la previsió per saber si ha de ploure al vostre municipi o no.

stats