Societat 05/10/2011

25 graus entre el matí i el migdia

Començarem el cap de setmana amb 5 graus menys i molta més sensació de tardor

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaL'anticicló va fent efecte, i aquest matí a primera hora es notava amb força la inversió tèrmica a l'interior. En algunes ciutats enclotades com Vic o Lleida hi havia algunes de les temperatures més baixes, a l'entorn dels 10 graus. També en aquests dies és freqüent el fenomen de l'illa de calor a les ciutats grans. A Barcelona el dia ha començat amb 22 graus al centre, mentre que al Fòrum n'hi havia només 17, segons dades dels termòmetres de la xarxa Meteoclimatic.

Avui farà sol i al migdia les temperatures tornaran a pujar fins a 25 graus en alguns casos respecte als valors de primera hora, com ha anat passant els dies anteriors. Ahir sense anar més lluny el termòmetre de Meteocat situat a Girona va registrar 8 graus a primera hora i es va enfilar fins als 32 al migdia. Una cosa molt similar va passar a Vilobí d'Onyar (7 / 32) i a Vinebre ( 8 / 32 ). Avui farà sol arreu i demà el temps seguirà les mateixes pautes, però divendres s'iniciaran alguns canvis: entrarà la tramuntana i això farà que les temperatures baixin clarament a l'inici del cap de setmana, dissabte l'ambient serà molt més propi de la tardor, i al migdia fàcilment hi haurà 4 o 5 graus menys que els dies anteriors. El canvi de temps portarà poca pluja però alguns xàfecs podrien afectar la costa central, el Pirineu i les Illes durant divendres, ben poques comarques.

El fred no sembla del tot decidit a instal·lar-se, els dies següents tornaran a pujar les temperatures diürnes. El cap de setmana farà sol pràcticament arreu i tot i que les nits seran fredes, els migdies recuperaran un to molt suau a partir de diumenge.

Trobareu la previsió detallada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats