Societat 10/05/2011

Un altre canvi de temps en dissabte?

La pròxima tongada de xàfecs més o menys generals podria arribar a l’inici del cap de setmana. Fins llavors la calor serà cada cop més intensa.

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaLa primavera continua imposant el seu estil variable i sorprenent. Avui els núvols baixos i les boires a prop de la costa faran que davant de mar les temperatures no pugin gaire, però en canvi a l’interior tornarà a fer calor d’estiu, amb més de 25 graus al centre del dia. Els núvols que tapen el cel a moltes comarques litorals s’aniran esqueixant amb el pas de les hores i el sol acabarà sortint a tot arreu. A la tarda creixeran nuvolades al Pirineu, que com a molt deixaran algun xàfec aïllat en àmbits de muntanya.

Demà encara farà més calor, les temperatures s’enfilaran fins als 30 graus a ponent i a l’Ebre, i el termòmetre no es quedarà gaire lluny d’aquest valor en àmbits com el Gironès o el Vallès. El sol dominarà més que avui.

Els mapes del temps indiquen que el pròxim canvi de temps arribaria amb l’inici del cap de setmana, amb una tongada de ruixats que dissabte escombraria moltes comarques, tot i que no durant gaire estona. Els ruixats obririen la porta a una massa d’aire més fresc: no guardeu gaire lluny els jerseis i les jaquetes primes.

Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats