Societat 13/05/2011

Un altre dissabte amb canvi de temps

Una tongada de ruixats escombrarà bona part del país entre demà a la tarda i el vespre. Diumenge bufarà tramuntana i el migdia ja no serà de màniga curta

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaS’intueix un inici de cap de setmana gairebé clavat a l’anterior. La tarda i el vespre de dissabte ens creuarà una tongada de xàfecs que, si bé no duraran gaire estona, escombraran gairebé tot el país. A la tarda els ruixats seran més probables a les comarques de Lleida i a la Catalunya Central, però ja de cara al vespre arribaran també a la costa.

Abans de tot això aquest divendres serà un dia amb pocs núvols i temperatures altes, es mantindrà la calor d’estiu al migdia, i les tempestes de tarda afectaran menys comarques que ahir. Tornarà a ploure al Pirineu i Prepirineu però avui per exemple no esperem que els ruixats arribin a la Costa Brava, ni a ciutats com Girona o Vic com sí que va passar ahir. De fet dissabte començarà amb ben pocs núvols, tots els actes, casaments, etc... que hagueu previst per demà al migdia s’haurien de poder fer sense problemes i amb força calor, tot fa pensar que el canvi començarà a partir de l’hora de dinar.

Diumenge les millores no seran evidents. De fet el matí serà bastant gris a moltes comarques de Girona i de Barcelona i fins i tot s’escaparan gotes a la costa. A la tarda farà més sol i ja només cauran xàfecs aïllats a la Catalunya Central. La tramuntana serà forta al nord i el mestral bufarà amb ganes a l’Ebre, les temperatures baixaran uns 5 graus i en general al migdia farà falta algun peça més que la màniga curta.

Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats